Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, CHP, MHP gibi köklü partilerde görevlerini eksiksiz yerine getiren üyelerin olmadığı takdirde tercihlerin de doğru yapılamayacağını, ülkenin ve kentlerin de yönetilemeyeceğini söyledi.

AİDİYETTEN KUŞKULUYUM

İmren Nilay Tüfekci yeniden Genel İdare Kurulu üyesi İmren Nilay Tüfekci yeniden Genel İdare Kurulu üyesi

Deveci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda siyaset kurumuna yönelik eleştirilerde bulundu.  Televizyonlarda gazeteci, siyasetçi, akademisyenlerin bir sıfatla konuştuğuna dikkat çeken Deveci, "Herkesin bir partisi var, partisine aidiyeti güçlü ama ülkesine ilişkin aidiyeti o kadar güçlü mü kuşkuluyum" dedi.

İÇ HUKUK KEYFE GÖRE OLMAMALI

"Demokrasilerde herkes aklına geldiği gibi parti kuramamalı daha doğrusu partinin iç hukuku keyfe göre olmamalı" ifadelerine yer veren Deveci sözlerini şöyle sürdürdü: "İç hukuku olmayan partiler ülkeye hukuk kuralı getiremezler. Türkiye’nin köklü iki partisi biri yüz yıllık dünyanın en eski en köklü partisi CHP diğeri MHP yaklaşık 50 yıllık tarihi var. Bu kadar geçmişi olan partilerin üye hukuku, aidatını ödeyen, parti içi eğitim almış, partinin ilkelerini, programını bilen, parti görevlerini eksiksiz yerine getiren karnesi olan üyeleri yoksa tercihleri doğru olamaz, kenti ve ülkeyi yönetemez, ülkeye demokrasi getiremez ve nitekim getiremiyorlar, yönetemiyorlar. Türkiye’nin en büyük sorunu siyaset kurumudur."

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.