Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Kanal S ekranlarında Samsun Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Merve İlhan'ın konuğu oldu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e eleştiri yönelten Deveci, 100. Yıl anıtı’ inşaatının, ‘imara aykırı olduğu’ gerekçesiyle durdurulması kararını ve 783 bin lira ceza kesilmesini eleştirdi. 

"783 BİN LİRA CEZA KESMİŞ"

Samsun’un Atakum ilçesi Kent Meydanı’nda yapımına başlayan ‘100. Yıl anıtı’ inşaatının, ‘imara aykırı olduğu’ gerekçesiyle durdurulması kararını eleştiren Deveci, "Samsun Büyükşehir Belediyesi orayı inşaat sanmış yapı yapıyorlar, kendisi gibi kaçak bina yaptığımızı düşünmüş ve Atakum Belediyesi'ne 783 bin lira ceza vermiş. Senin her tarafın kaçak her tarafın usulsüz. Yukarda yaptırdın benzinlik ceza vermedim. Benim ricamla zor zahmet ruhsat aldı, ruhsatsız başladı. Deniz Kafe'yi biliyorsunuz, elimden aldılar oraya ne yaptıkları belli değil. Millet Kıraathanesi yapacağız dedi, 8-10 bin metre karelik inşaat koydular, şimdi kıyı kenar şeridine mescit yapıyorlar. Hukuk dışı. 3-4 defa mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi, iptal kararı verdi. Bana hukuk dışı yapıyorsun dedi, peki orda benden önceki belediye başkanının yaptıkları?  O zaman da büyükşehir vardı. Benden önceki belediye başkanı bir proje yapmış ihale yapmış orayı o zaman neredeydiniz? Yasa, yönetmelik, meclis kararı ben yapınca mı aklınıza geldi?" dedi. 

Havza'da 450 öğrenciye siber farkındalık semineri Havza'da 450 öğrenciye siber farkındalık semineri

"HEM HALKA, HEM BÜYÜKŞEHİR'E SORUMLU OLAYIM"

Büyükşehir Yasası'na yönelik konuşan Deveci, "Kendisi ile eskiden kalma bir hukukum var, belediye başkanı olunca gittim Büyükşehir Yasası zaten ucube bir yasa, uygulaması zor bir yasa. Vatandaşın anlayabileceği bir yasa değil, ben bile zor anlıyorum. Şu yolu büyükşehir yapacak, şu yolu küçük şehir yapacak, öbürünü bilmem kim yapacak. Sinek ilaçlamasını bile büyükşehire bırakmış, mezarlık bakımını büyükşehire bırakmış ver hepsini ben yapayım bedeli de bana öde sorumlu olayım. Ben halka da sorumlu olayım, büyükşehire de sorumlu olayım. Dedim ki, bu sahil düzenlemesi, temizliği, bakımı falan milletin kafası karışık bir protokol yapalım sen bunu bir şirkete yaptırıyorsun para veriyorsun bakımını, temizliğini hepsini ben yaparım. Sen bunun için ne kadar para harcıyorsan onu Atakum Belediyesi'ne ver ben hem halka sorumlu olayım hem büyükşehire karşı sorumlu olayım. 'Tamam' dedi yaptık uygulanmadı. Birisi 'ne işin var senin Cemil Deveci ile muhalif belediye ile dedi uzaklaştı?' O kafanın devamı bu işte" ifadelerini kullandı. 

"ÇALIŞMA YAPIYORUZ ZABITA GELİYOR"

Deveci, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; 

Büyükşehir Belediyesi'nin iş makinaları var, Atakum Belediyesi'nden daha geniş. Atakum Belediyesi sınırları içerisinde çalışıyorlar 20 metre tamiratı var yol bozulmuş. Şurayı yap kuruşlandır ben ödeyeyim böyle bir talebimiz var, 'hayır' hepsi için 'hayır' ne olur niye ben müteahhit ile uğraşayım. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde park yapmaya başlıyoruz, zabıtası iş makinaları ile geliyor burayı ben yapacağım. Oraya da yazıyor burayı 'Mustafa Demir' yapıyor diye. Diyorum yap senin olsun yeter ki iş yap, hizmet et. Bunu ben de teklif ettim, şu yolları yap senin iş makinaların çalışsın büyükşehir desteği ile yapıyoruz diyeyim.  

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.