Hakkari’de son günlerde şüpheli kişilerin kentte gezdiği gibi asılsız haberlerin esnafı etkilediği belirtildi.
Hakkari’de yaklaşık bir aydır kulaktan kulağa dolaşan ‘IŞİD üyeleri Hakkari’de görüldüğü veya yakalandığı’,’ halkın yoğun olduğu yerlerde eylem yapacaklar’ gibi asılsız dedikodular esnafı perişan etti. Geçen yıllara oranla Ramazan Bayramı’na dört gün kala Bulvar Caddesi üzerinde kurulan halk pazarında aileler gece geç saatlere kadar alışveriş yapmanın sevincini yaşıyordu. Ancak asılsız dedikodular yüzünden seyyar satıcıların halk pazarını halen kurmaması vatandaşları etkiledi. Belediye binası ile Cumhuriyet Caddesi üzerinde küçük de olsa bazı esnaflar tezgah kurarken, vatandaşlar ise ilgili kurumların bu asılsız iddialarla ilgili bir açıklama yapması gerektiğini söylediler.
DBP ve HDP eş başkanları ise, asılsız dedikoduları yapanlara itibar edilmemesi gerektiğini söyleseler de bu konuyla ilgili herhangi bir basın açıklamasının yapılmaması vatandaşları endişelendiriyor.
Bazı vatandaşlar ise, tüm caddelerin başlarında zırhlı araçların bulunduğunu ve güvenli bir şekilde alışverişlerini yaptıklarını belirterek, bayram için daha önce kurulan halk pazarının ise bir an önce kurulması gerektiğini söylediler.