Hasret bitiyor...

Spor Toto 1. Lig bu hafta başlıyor hatta yarın akşam Altay- Y.Samsunspor maçıyla start alıyor.
 
Ekonomik durumu iyi olan bazı takımlar istedikleri transferleri yaparak adeta gövde gösterisi sergilerken; bazı takımlar ise ekonomik durumlarından sebep transfer tahtalarını bile açamadı. 
 
İşte bu anlattığım iki farklı konumdaki iki farklı takımın mücadelesi olacak Altay- Y.Samsunspor maçı.
 
Kendi penceremizden baktığımızda istenilen mevkilerin açıkları kapatıldı ama işlem tamam diyebilmek için hiç görmediğimiz oyuncular takıma ne kadar katkı verebilecek bunu da lig başlayınca göreceğiz.
 
Örneğin son transfer Brezilyalı Dauglas Tanóue belki çok kaliteli iyi bir oyuncu bilemem, önemli olan sahada bize ne verebileceği... 
 
Bir de şu var... Eğer sizin beğenmedik ya da kuracağımız kadronun altındalar diyerek gönderdiğiniz oyuncular Süper Lig'e gidip orada forma şansı bulabiliyorlarsa ki ‘ beş isim ‘  Sizin kulüp içerisinde birlik beraberlik uyum ve disiplini sağlayamadığınızdan yönetimsel sebeptir. 
 
Ayrıca yapılan transferlere yakıştırmayı yapacaksa taraftar yapsın, kulübün sayfasından yapılınca Allah muhafaza işler sarpa sararsa millette bize kara boğa kaçtı tank devrildi yapıştırması yapmasın sonra.
 
 
Deplasmanda oynayacağımız köklü bir camiaya sahip olan Altay geçen sezon Süper Lig'den düştü. Futbolcu alacakları nedeniyle Fifa tarafından transfer yasağı var. Birinci etap kampına profesyonel olmamış gençlerle giderek kamp programını ona göre hazırladılar. Kalesini geçen sezonki kadronun üçüncü kalecisinin koruyacağı, Altay Kulübü'nü taraftarlardan oluşan bir yönetimin oluşturduğu aldığımız bilgiler...
 
Şimdi iki takım arasındaki kadro farkı ve son durumları Y.Samsunspor'u mutlak favori gösteriyor ama sen favorisin diyerek kimseye al şu üç puanı da git demiyorlar.
 
Artık saz hocada söz futbolcuda...
 
Üst düzey oyuncuların böylesi maçlara konsantre olması zor olabiliyor. Bu da teknik direktörün en az vereceği taktik kadar yapacağı motivasyon konuşmasından geçer.
 
Böylesi maçların zor geçeceğini düşünsem de İzmir'den üç puanla dönüp lige moralli başlayacağımıza inananlardanım. 
 
Evet yeni sezonda cuma akşamları Maç Arifesi, pazartesi akşamları da maç programlarıyla Taraftarın 5e5i, ben Selamet Atlı'nın sunumu, Mustafa Ayaz ve Yücel Çolak hocamızın yorum ve analizleriyle Kanal S  ekranlarında sizlerle olacağız... 
 
Yeni sezon hayırlı, sonu şampiyonluk olsun inşallah...
Saygılarımla...