Verdikleri hizmet ve yaptıkları çalışmalarla sektöre adını altın harflerle yazdıran YATIRIMBURADA.COM’un deneyimli Akademik Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Bulut, ekonomik koşulların, doğal afetlerin, pandemi sürecinin insanların yaşam biçimlerini değiştirmede etkisi üzerinde durarak arsaya ciddi talep olduğunu belirtti, vatandaşları seçim yaparken dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgilendirdi.

30 YILLIK DENEYİM 

30 yıl boyunca üniversitede araştırma görevlisi, öğretim üyesi, rektör yardımcılığı ve dekanlık görevlerinde bulunan Bulut, emlak sektörüne ilgisinin çok eskiye dayandığını belirterek, “OMÜ Mimarlık Fakültesi’nin kurucu dekanlığını yaptım. Emlak, benim çocukluğumdan beri ilgi duyduğum bir sektör. Emekli olduktan sonra da emlakla ilgili neler yapılabilir diye sorguladım. Talep edenle, arz edeni buluşturmanın, doğru hizmetle bunu yapabilmenin çok önemli olduğunu gördüm. Emlak danışmanlığı, bu anlamda çok güzel bir görev. YATIRIMBURADA.COM genç ve çağı yakalama çabasında olan, kendisini sürekli geliştirmeye çalışan, kurumsal hizmet veren, pazarlama tekniklerini, uluslararası düzeyde vermeye çalışan bir firma. Bu firmayla iletişim kurduğum zaman brokerın vizyonu beni etkiledi. Burada hem kurumsallaşma hem de uluslararası anlamda YATIRIMBURADA.COM’un vizyonuna destek verebileceğim kaanaati oluştu ve burada hizmet vermeye başladım” dedi.

DEĞERİ ASLA DÜŞMEZ

Arsaya son yıllarda talebin arttığını kaydeden Bulut, “Ekonomik koşullar, doğal afetler, pandemi süreci insanların yaşam biçimlerini de değiştiriyor. İnsanlar kendilerini daha güvende hissedecekleri yaşam alanı istiyor. Bu yüzden de arsaya olan talep, son zamanlarda ciddi anlamda arttı. 2019’da yüzde 20 seviyelerindeyken, pandemi sürecinin hemen sonrasında oranlar çok yükseldi. 2022’de sadece arsa işlem sayısı açısından baktığımızda, yüzde 50’lere vardı. Bugün ise yüzde 75’lere çıktı. Arsa talebi asla bitmeyecek. Bunun değerinin düşme şansı da yok” diye konuştu. 

PROFESYONEL DESTEK ÖNEMLİ

Arsa, yatırım olarak kullanıcaksa, önce bütçenin belirlenmesi gerektiğini dile getiren Bulut sözlerini şöyle sürdürdü: “Yatım yapmak isteyen kişi, bütçeyi belirledikten sonra bölgeyi seçmesi lazım. Bölge seçmedeki kriterler de şöyle. Nazım imar planı var. 1/1000’lik imar planı oluşmadan önce 1/5000’lik oluşturulur. O imar planında yerleşim alanlarının, eğitim alanlarının nereler olacağı gibi temel hususlar belirlenir. Daha sonra bu alan, uygulama alanlarına dönüşür. Yatırım yapmak istediğimiz yerler 1/1000’lik imar uygulamasına tabi olmayan bir bölgeyse, mutlaka nazım imar planına bakmak lazım. Bölgenin mutlaka gelişim potansiyeline bakmak lazım. Profesyonel destek almadan bu işi yaparsanız, hata yapma şansınız çok yüksek. Arsa, tarla ya da tarım arazisi alabilirsiniz. Tarım arazisi, üzerinde bir yapının yapılmasına müsaade edilmeyen alanlar. Tarla vasfı olan yerleri de kendi içinde ayırmak lazım. Hem tarım yapayım hem de barınmak isterseniz, tarla seçmekte fayda var. Elektrik, su, doğalgaz, kanalizasyon bağlantıları da önemli hususlar. Bu hususları dikkate almadan alırsanız yatırımınız açısından hüsrana uğrayabilirsiniz.”

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.