Arkoz Holding bünyesinde faaliyet gösteren Arkoz Gazbeton Samsun'un Havza ilçesinde sektörün en yenilikçi ve modern tesisinde gazbeton üretimi gerçekleştiriyor. Arkoz Gazbeton'un ürün kalitesiyle hem binaların depreme dayanıklığı artıyor hem de ısı yalıtımını en yüksek düzeyde sağlıyor.

DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTIYOR

Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan, Nahçıvan, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Belarus gibi ülkelerde, farklı alanlarda faaliyet gösteren Arkoz Holding, uluslararası bir şirketler topluluğu konumunda yer alıyor. Arkoz Gazbeton, kaliteli ürün ve hizmet üretmeyi önemseyen, dışa bağımlılığı azaltarak yerel kaynakları harekete geçirmeyi birinci öncelik sayan, araştırma ve bilgiyi sosyal sorumluluk olarak gören, insan odaklı çevre değerlerine saygılı bir vizyon ve misyonla Arkoz Holding ulusal ve uluslararası düzlemde faaliyetlerine devam ediyor. Yapmış olduğu güçlü yatırımlar ile inşaat malzemeleri sektörünün önemli bir oyuncusu olma yolunda ilerleyen Arkoz Holding, müşteri odaklı olmayı, çalışanlarına ve tüm paydaşlarına yüksek değer vermeyi ilke ediniyor.

SEKTÖRDE ÖNCÜ OLMAYI AMAÇ EDİNDİ

TÜYAP İnşaat Fuarı'na katılan ve tesis hakkında bilgi veren Arkoz Gazbeton Genel Müdürü İbrahim Çelebi, "450 bin metreküp kapasitesi ile Havza bölgesinde üretimini gerçekleştiren Arkoz Gazbeton, yüksek kalite standartlarına sahip yapı sektörü ürünlerini, sürdürülebilirlik ilkesine bağlı kalarak ve çevre dostu üretim süreçleri ile üreterek maliyet avantajlı çözümler sunmaktır. Arkoz, hafif olması ile deprem dayanımına katkı sağlayan, kolay işlenebilir, çevreye ve insan sağlığına dost gazbeton ürünleri üreterek modern yapılaşmada önemli bir rol oynamaktadır. Sektördeki en yeni ve en modern tesise sahip Arkoz, her zaman müşteriye en yakın marka olarak en yüksek hizmeti sağlamayı hedeflemektedir. Yenilikçi çözümleri, çevre ve insan odaklı yaklaşımları ile alanında lider olmayı ilke edinen Arkoz, gazbeton sektöründe kalite ve hizmet seviyesi olarak öncü olmayı amaç edinmiştir. Müşteri odaklı olmak, Arkoz’un kurumsal kültüründe yer almaktadır ve tüm süreçlerinde ve yaklaşımlarında bu kültürü uygulamaktadır. Müşteriye hizmette en iyi olmayı ilke edinerek hizmet seviyesinde sürekli iyileştirmeler gerçekleştirmektedir. Yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlıyoruz. Samsun ekonomisine ve istihdamına katkı sağladığımız için de çok mutluyuz" ifadelerine yer verdi.  

İYİ DÖNÜŞLER ALIYORUZ

Fuardan da memnuniyetlerini dile getiren Çelebi sözlerine şunları söyledi: "Fuarın katkıları iyi, müşteriler iyi dönüş alıyoruz. Sektörel bazda da bu bölgede tek olduğumuzdan dolayı keyif alıyoruz burada olmaktan."

DEPREMDE CİDDİ AVANTAJ SAĞLIYOR

Arkoz Gazbeton Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Algan, "Gaz beton kuvars kumu, çimento, bir miktar kireç ve alçı taşı, alüminyum pastası ve sudan oluşan bir malzeme. Bu malzemler su ile karıştırılıp kek kalıbına dökülüyor, dökülen kalıpla yaklaşık yüzde 50-60 hacim kazanıyor. Ürünün özelliği burada ortaya çıkıyor. Ürünün yüzde 50'si hava boşlupu olduğu için ısı ve ses yalıtımı da çok yüksek ve hafif. Bu da depremde ciddi bir avantaj sağlıyor ve yalıtım gerektirmeden duvarımızda ısı konforu oluşturmuş oluyoruz" dedi.

YÜZDE 80 KAPASİTE SATIŞ 

2 buçuk yıldır pazarda olduklarını kaydeden Algan, "İstanbul'dan Tiflis'e kadar ürün yolluyoruz. Rusya, Romanya, Bulgaristan ve Ukrayna'ya ihracat yapan bir fabrikayız. Rusya ve Ukrayna tarafı durmuş olmasına rağmen iç pazarda bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 2 yıldır Türkiye'deki ekonomik faaliyetler de buna etken. Tam kapasite satışımız olmasada yüzde 70-80 oranında satışımız mevcut. Fuarda özellikle kurumlardan gelen misafirlerimiz çok fazla. Bizim ürünümüz kamu birim fiyatlarında ekli olduğu için; kamu kurum projeleri çok rahatlıkla kullanılabilir" ifadelerini kullandı.  

BORA KARA 
 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.