AREFE GÜNÜ KARGOLAR AÇIK MI?

Arefe günü kargolar çalışıyor mu, kaça kadar, bayramda kargolar açık mı? Kargo firmaları kaç gün kapalı 2024? Aras, Yurtiçi, MNG, Sürat, PTT, UPS kargo dağıtım yapacak mı?

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle bazı işletmelerin kapalı olması kargo işlemleri olan vatandaşların bayramda kargoların çalışma durumuna yönelik araştırma yapmasına neden oldu.  Kargo teslimatı bekleyenler ya da kargo gönderecekler arefe günü ile bayramda dağıtım olup olmayacağını merak ediliyor. Peki, arefe günü kargo dağıtım yapacak mı, arefe günü kargolar açık mı 2024, hangi kargolar kaça kadar açık? Aras, Yurtiçi, MNG, Sürat, PTT, UPS kargo 8 Nisan Pazartesi kargolar çalışıyor mu?

8 NİSAN PAZARTESİ VE AREFE GÜNÜ KARGOLAR AÇIK MI?

9 günlük idari izin kapsamında kamu kurumları ve kuruluşları 8 Nisan Pazartesi kapalı olacak. Normalde kargo şirketleri çalışacak ancak PTT kargo ve şubeleri devlet kurumu olduğundan 8-9 Nisan'da hizmet veremeyecek. 

Yurtiçi, MNG, Sürat, UPS, Aras ve diğer kargo firmaları özel kurumlar olduğundan arefe günü çalışmaya ve teslimat yapmaya devam edebilir. Kargo bekleyen vatandaşlar, çalıştıkları kargo firmasının müşteri hizmetlerine bağlanarak bayram öncesinde teslimat yapılıp yapılmayacağını öğrenebilirler.

PTT Kargo kamu kurumu olduğundan 10 Nisan tarihinde açık olmayacak. Onun dışında kalan kargo firmaları normal günlerde olduğu gibi çalışmaya devam edecek. 9 Nisan arefe günü olacağından kargolar yarım gün çalışacak.

BAYRAMDA AÇIK VE KAPALI OLAN YERLER

Aile Sağlığı Merkezleri (Sağlık Ocağı) kapalı olacak.

Karar tüm bankalara gönderildi! Temassız ödeme limiti yükseldi Karar tüm bankalara gönderildi! Temassız ödeme limiti yükseldi

Devlet Bankaları faaliyet vermeyecek.

Hastaneler (acil servis dışında) kapalı olacak.

Eczaneler 9 Nisan arefe öğleye kadar açık olacak, bayramda nöbetçi eczaneler hizmet verecek.

Borsa İstanbul Borsa İstanbul bu süreçte özel bankalar ile aynı sınıfta yer aldığı için aynı zaman diliminde çalışmalarına devam edecek. Borsa İstanbul, arefe günü 13.00'a kadar açık olacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.