Ürdün, Mısır, Irak , Katar ve Filistinli 15’in üzerinde iş insanından oluşan Samsun merkezli ,Türkiye Arap İş İnsanları ve Bağımsız Yatırımcılar Derneği, Samsun’da yatırım yapmak için çalışmalarına ve arayışlarına başladı.

HAREKETE GEÇTİLER

Dernek yöneticileri yaklaşık bir aydır, Samsun’un siyaset, ekonomi ve bürokrasi ile STK yöneticilerini ziyaret ediyor.Türkiye Arap İş İnsanları ve Bağımsız Yatırımcılar Derneği Başkanı Othman Al-Faris ve Başkan Yardımcısı Khamees Al-Başa, Bağımsız Arap iş insanları olarak Ürdün, Mısır, Irak , Katar, Filistinli iş insanları ve yatırımcılardan oluşan üyeleri ile Samsun’da yatırım olanakları aradıklarını, bunun için girişimlerde ve temaslarda bulunduklarını söyledi.

SAMSUN ÇOK AVANTAJLI

Dernek yapısı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Türkiye Arap İş İnsanları ve Bağımsız Yatırımcılar Derneği Başkanı Othman Al-Faris, "15'e yakın iş insanının oluşturduğu derneğimizin amacı,  Samsun’da yatırım olanaklarını araştırmak.  Derneğimiz,  Irak, Ürdün, Mısır, Katar gibi ülkelerin iş insanlarından oluşuyor. Çeşitli ülkelerden Arap iş insanları Türkiye’nin bir çok şehrinde yatırım yaptı. Bizler Samsun’u görüp tanıdıktan sonra her anlamda bir çok avantaja sahip olan bu şehirde yatırım yapma kararı aldık. 
Bu anlamda işbirlikleri yapmak adına iş dünyası ile görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Samsun’da yatırım noktasında işbirliği geliştirmeye çalışıyoruz. Yabancı yatırımcı olarak güven ortamı çok önemli. Samsun’da  önemli işler yapılacağına inanıyoruz” dedi.

BAŞKANLARA ANLATACAKLAR

Türkiye Arap İş İnsanları ve Bağımsız Yatırımcılar Derneği bugün 09.00’da Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin de katılacağı bir toplantıda amaçlarını ve faaliyetlerini anlatacak.