SAMSUN İÇİN SARI KODLU UYARI 

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, bugünden itibaren düşecek. Meteoroloji Samsun'un da aralarında bulunduğu 54 il için sarı kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yayımladı.

yagmursaganak-1476127

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerde yer yer kuvvetli kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bölge genelinde kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60, hamlesi 70 km/saat), iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

samsun saganak ic 309

SAMSUN'DA HAVA BUGÜN NASIL OLACAK? 

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre Samsun hava durumunun bugün (28 Mart Salı) Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.