Art arda meydana gelen iki büyük depremin ardından Amasya Valisi Mustafa Masatlı ve Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin talimatları doğrultusunda İl Özel İdaresi Genel Sekreterlerinin koordinesinde çok sayıda Yol-İş Sendikası Samsun 2 No'lu Şube Başkanlığı’na bağlı üyelerin bölgenin ayağa kalkana kadar çalışmalara devam edeceği açıklandı.

ÇALIŞMALARA DESTEK

Çorum İl Özel İdaresi'nden 8 teknik eleman, 18 operatör, 49 şoför, 7 seyyar tamir ustası, 5 aşçı, 3 beden işçisi olmak üzere toplam 90 kişi, Amasya'dan ise 54 personel ve 5 yardımcı personel olmak üzere toplamda 59 kişi bölgeye giderek çalışmalara destek verdi.

BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

Bu arada, 28 kamyon, 4 arazöz, 6 greyder, 2 kanal kazıcı kepçe, 4 lastik tekerlekli yükleyici kepçe, 4 paletli ekskavatör, 1 lastik tekerlekli ekskavatör, 1 vidanjör, 4 tır-çekici treyler, 1 akaryakıt tankeri, 1 çöp kamyonu, 11 binek-minibüs ve seyyar tamir araçları da bölgeye gönderildi. Amasya İl Özel İdaresi'nden ise 49 araç bölgeye gitti. Bunların yanı sıra 5 mutfak kampı, 1 yataklı konteyner, 1 de seyyar tuvaletle bölge halkının ihtiyaçlarına destek verdi.

DEVLET-MİLLET EL ELE  

Yol-İş Sendikası Samsun 2 No'lu Şube Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada “İhtiyaçların karşılanması için tüm çalışmaların hızlı bir şekilde yapılması talimatı verdiği hatırlatılarak, şöyle denildi:

 "Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketinden hemen sonra Amasya-Çorum valilerimizin koordinasyonunda  gerçekleşen yardım ve kurtarma ekiplerinde bulunan üyelerimiz ve memurlar, gece-gündüz demeden devlet ve millet ile el ele vererek bölgemiz ayağa kalkana kadar çalışmalara devam edecektir. Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanlığımızın direktifleri ve bilgileri doğrultusunda Samsun 2 No'lu Şube Başkanlığı yönetim kurulu da kendi imkanlarını kullanarak gereğini yapmış ve yapmaya da devam edecektir

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.