Meteoroloji'den Samsun'a sel uyarısı! Samsun'da yağış ne kadar sürecek? Meteoroloji'den Samsun'a sel uyarısı! Samsun'da yağış ne kadar sürecek?

AFAD'DAN SARI KODLU UYARI 

AFAD'dan 18 Kasım Cumartesi günü Samsun'un da aralarında bulunduğu 26 il için yapılan sarı kodlu uyarıda, tedbir çağrısı yapıldı. 

TEDBİR ÇAĞRISI YAPILDI 

Yapılan uyarıda, "Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz" denildi. 

"TEYAKKUZ HALİNDEYİZ"

Ayrıca, "Uyarı verilen illerimizde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halindedir." ifadelerine yer verildi. 

SAMSUN İÇİN SARI KODLU UYARI 

Sarı kodlu uyarı yapılan iller şu şekilde; 

Ankara, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, Edirne, İzmir, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tokat, Malatya, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye.

SARI KODLU UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.