Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, ()- PTT 1'inci Ligi'nde İzmir'i temsil eden 3 ekipten biri olan Altınordu, uyguladığı transfer politikasıyla hemşerilerine ders verdi.
Kurdukları iddialı kadrolarla sezon öncesi Süper Lig'in en güçlü adaylarından gösterilen Göztepe ve Karşıyaka, 11'inci haftanın sonunda beklentilerin uzağında bir performans sergiledi. Oynadıkları futbolla taraftarlarını memnun edemeyen Karşıyaka ve Göztepe'nin aksine düşük bir bütçeyle yola çıkan Altınordu, futboluyla alkış alırken, topladığı puanlarla 2 rakibini geride bıraktı.
Altyapı oyuncularına şans verip, geçen sezonki kadrosuna sadece 5 yeni takviye yapan kırmızı lacivertliler 18 puanla 5'inci sırada yer alıyor. Dış tranfserde 15 imza attıran Göztepe 15 puanla 8'inci basamakta, 21 transferle rekor kıran Karşıyaka ise 12 puanla 14'ücnü sırada bulunuyor. Yeşil kırmızılılar Engin Baytar, Necati Ateş, Gökhan Ünal, sarı kırmızılılar ise Gosso, Vleminckx, Giray Kaçar gibi Süper Lig yıldızlarına rağmen hayal kırıklığı yaşarken, Altınordu yabancısı ve yıldızları olmadan başarı yakaladı.

ÇAĞLAR GURURLU
Altınordu'nun genç stoperi Çağlar Söyüncü, ilk kez formasını giydiği Ümit Milli Takım'daki performansıyla alkış topladı. Ay-yıldızlıların Kıbrıs Rum Kesimi'ni 3-0 mağlup ettiği UEFA U21 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 90 dakika sahada kalan Çağlar, savunmada güven verdi.
Larnaka şehrindeki maçı, teknik direktör Hüseyin Eroğlu da takip etti. 19 yaşındaki defans oyuncusu daha önce alt yaş kategorilerinde 7 kez milli formayı giymişti. İzmir ekibinde Fatih, Cengiz, Ali Can, Yusuf Acer U19, Yusuf Yalçın ve Ali Mert ise U18 milli takımlarında ter döküyor.   FOTOĞRAFLI