Altın fiyatları faiz artırımlarından yediği baskıya rağmen çok yükseldi. Önümüzdeki yıl için ise faiz indirimleri bekleniyor. Peki altın fiyatları yılbaşından bu yana ne kadar kazandırdı? Bu durum altın fiyatları tarafına nasıl yansır? Uzman isim altın fiyatları ile ilgili çarpıcı analizinde "Yeni rekorlara gelecek" diyerek açıkladı. Sabah'ta yer alan habere göre; altın Fed'ten yediği baskılara rağmen yılın 11 ayında yatırımcısına yaklaşık yüzde 75 oranında değer kazandırdı. Fed 2024'te faiz indirimine gideceğinin sinyalini verdi. Peki Fed'in bu duruşu altına nasıl yansıyacak? 2024 altın yılı mı olacak? Almalı mı satmalı mı? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları hakkında merak edilenleri cevapladı.

"2 BİN LİRA SEVİYESİNE RAMAK KALDI"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in dikkat çeken altın fiyatları analizi: "Serbest piyasalarda fiziki gram altın yıla 1115 lira seviyesinden başladı. Gram altın şu an kapalı çarşı piyasasında 1955 lira seviyesinde işlem görüyor. Gram altın yatırımcısına yüzde 70'den fazla kazandırdı. Türkiye'de son 20-30 yıldır olduğu gibi birinciliği elden bırakmayan yatırımcısına en çok getiri sağlayan bir yatırım aracı oldu. Bu yıl daha çok dolardan destek gören bir gram altın karşımızda vardı. Ama son aylarda, yılın son çeyreğinde ons altın da gram altın tarafına destek verdi. Gram altın fiyatında hedef aslında 2000 lira seviyesi. Halbuki geçtiğimiz haftalarda ons altın tarafında yükseliş yaşanınca gram altın fiyatında 2000 lira seviyesi görüldü. Bu hafta zirve seviye olarak 1978 lira seviyesini gördü. Ama 2000 lira seviyesine ramak kaldı."

Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti

"ŞAŞIRTICI BİR ŞEKİLDE CİDDİ TALEP GÖRDÜ"

"Özellikle bu yıl gram altın tarafında dolar tarafında bir destek gördük. Ama fiziki tarafta da şaşırtıcı bir şekilde ciddi bir talep gördük. Özellikle merkez bankaları tarafından ciddi bir talep vardı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 50 ton civarında altın alımı yaptı. Hatta yılın 3. çeyreğinde TCMB en fazla altın talebini sürdüren Merkez Bankası oldu."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.