Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Gram altın yeni rekorunu gördü!" başlıklı açıklamasında, yatırım araçlarının önümüzdeki günlerdeki rotasını çizdi. Öngörülerini rakamsal bazda paylaşan İslam Memiş, gram altın ve ons altında geçen hafta yaşanan düşüşteki paniğe ilişkin uyarılarda bulundu. Memiş, borsa tarafında için ayrı bir uyarı geçerken, özellikle küçük yatırımcıları uyardı. Memiş, 'Dolar mı, euro mu?' sorusuna da yanıt verdi.

Borsa İstanbul'un haftalık değerlendirmesini yapan İslam Memiş, "Borsa İstanbul 9250'den kapanış yaptı. Geniş bant aralığı beklentimiz devam ediyor. İlk önce 8750, devamında 8400'e kadar kar satışları bekliyorum. Yukarıda 9200, devamında 9400 direnç seviyeleri var. Bant aralığını geniş tuttum çünkü belirsizlikler var" dedi.

"15 bin puana kadar yükselişler devam edecek ama yılın bitmesine daha çok var" diyen İslam Memiş, yatırımcıları şöyle uyardı: "2.5 aylık süreçte yüzde 20 getiri sağlayan borsa tarafında yatırımcıların dikkat etmesi lazım. Kulaktan dolma bilgilerle piyasaya giriş yapmak isteyenler de vardır. Onlar da yüksekten maliyet yaparsa aylarca beklemek zorunda kalır. Kar satışları gelebilir, alım fırsatları zaman zaman olacaktır."

İslam Memiş, dolar kuru için, "Dolar TL kuru yavaş da olsa yükseliyor. 30.84'te. Şubatta 31 lira, martta 32 liraya yerleşecek diye ajandamızda not var. Planlarımızı sadık bir şekilde beklemeye devam ediyoruz. Serbest piyasalarda dolar TL kuru 31 lirayı gördü. Yıl içinde 40 lira ve üzerini beklemeye devam ediyoruz.

Dolar mı, euro mu? Tabii ki cevabım yine euro. Euro TL, dolara kıyasla yine daha avantajlı." yorumunu yaptı.

Gram altın ve ons altın tarafındaki paniğe dikkat çeken Memiş, gram altında mart ayı sonu tahminini açıkladı...

Ons altın ve gram altında yatırımcıların 'panik' davranışlarını değerlendiren İslam Memiş, kritik bir uyarı yaptı. Memiş, gram altının mart ayı sonu ile yıl sonunda gelmesini beklediği rekor seviyeleri rakamsal bazda açıkladı: "Ons altın 2013 dolarda. 1985 dolara kadar geriledi. Altın yatırımcıları panikledi, yandık, bittik dediler.

Ben sakin olun dedim. Bu düşüşler ilave yapmak için fırsatlar. Çünkü yukarı yönlü hareketlerde yeni bant aralığı belirleyeceğiz. Bu hafta içinde 1950-2000 dolar olmuştu. Haftayı 2000'de tamamlayan ons altında yine 2000-2050 doları takip etmeye devam edeceğiz. Fiziki altın tarafında gram altın TL tarafı 2065 lirada. 2040'a kadar geriledi.

Bu gerilemeyle birlikte tekrar insanlar panik oldu. Altın düşüyor, ne yapacağız diye. Sakin olun uyarılarım vardı. Gram altın TL yine tüm zamanların rekorunu kırdı. Dolar yüksek, ons toparlandı çarpanıyla gram altın rekor kırdı. Gram altın TL yeni rekor tazeleyerek tamamladı.

"MART AYI SONUNA KADAR GRAM ALTIN..."

Ajandamızda mart sonuna kadar 2150, yaz aylarında 2500-2700, yıl bitene kadar da 3000 lirayı göreceğiz vardı. Bu devam ediyor. Her düşüşte elinden çıkaranlar, malını yerine koymak için oldukça zorlanacaktır. Elimde altın var, faize borsaya geçsem mi diyenler var. Sepet uygulamasında sepetimizde bütün varlıklar var. Borsaya da altına da gümüşe de zamanında girdik biz.

Gram altında 25 lira gerileme oldu, olsun. Sepetinde doları var mı var, ons satın alabilirsin. TL var mı, gram altın aldın yine kardasın. 1 milyon TL'niz varsa, 250 bin lira döviz, 250 bin lira emtia, 250 bin lira borsa, 250 bin lira da kenarda durur. Sepet yapmak önemli.

Ons gümüş ve gram gümüşte de düşüşler vardı. Benim parama göre ons gümüş ve gram gümüş bedava. Yine yükselişler devam edecek. 24 lira, 24 dolar seviyesi radarımızda gümüş ons ve gramında."

Altın fiyatları ne oldu? 1 Mayıs Çarşamba çeyrek, tam, gram altın güncel fiyat listesi Altın fiyatları ne oldu? 1 Mayıs Çarşamba çeyrek, tam, gram altın güncel fiyat listesi

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.