Almanya Federal Cumhuriyeti Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere beraberindeki heyetle birlikte Hatay’a geldi.
Bakan Böhmer ve beraberindekiler Hatay programı kapsamında ilk olarak Hatay Valiliği’ni ziyaret etti.
Bakan Böhmer’e valilik ziyareti kapsamında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Thomas Kurz da eşlik etti.
Hatay Valisi Ercan Topaca tarafından kapıda karşılanan Bakan Böhmer, daha sonra Hatay Valiliği Şeref Defteri’ni imzaladı. Böhmer ve beraberindeki heyet Vali Topaca’ya ziyaretleri hakkında bilgiler verdi. Ziyaretin kapsamı hakkında verilen bilgilerde, Hatay ile Almanya’nın Kiel şehrinin kardeş şehir olduğu, bu şekilde başlayan ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla ziyaretin yapıldığı belirtildi.
Öte yandan Bakan Böhmer ve heyetinin Hatay’daki çadır kentlerde yaşayan Suriyelileri ziyaret ederek, çeşitli yardımlarda bulunacağı öğrenildi.
Bakan Maria Böhmer’in beraberindeki heyette yer alan Almanya Kızılhaç Başkan Yardımcısı Donata Freifrau Schenck zu Schweinsberg’in de çadır kent ziyaretinde yer alacağı, bu ziyaretin ardından Alman Kızılhaç’ının Hatay’da yaşayan Suriyelilere yardımlarda bulunacağı belirtildi.
Bakan Böhmer ve beraberindeki heyet Hatay Valiliği’nden ayrılarak çadır kent ziyaretini gerçekleştirmek üzere yola çıktı.