Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Siirt ziyaretini değerlendiren Belediye İşçi Sendikası Başkanı Halit Akınay, Siirt’te Tıp Fakültesi’nin kurulması yönünde kentin beklentilerin karşılanmadığını söyledi.
Siirt Belediye İşçi sendikası Bakanı Akınay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir günlük Siirt ziyaretinde Cumhuriyet Meydanı’nda 40 eserin toplu açılışını olumlu karşıladıklarını, ancak Siirtlilerin yıllardır hayalini kurduğu Tıp Fakültesi ile ilgili beklentilerin de karşılanması gerektiğini belirtti. Akınay, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Siirtlilerin eniştesidir. Siirtliler kendisini sevdiği gibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da meydanda yaptığı konuşmasında Siirt’in kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu söyledi. Çünkü kendisi 1997 yılında bu meyanda okuduğu şiir yüzünden cezaevine girmişti. Siirtliler, yine yapılan 2002 yenileme seçimlerinde Erdoğan’a Başbakanlığın yolunu açmıştı. Nitekim önceki gün ilimize gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı 40 eserin toplu açılışı ilimiz için önemli oldu. Siirtlilerin özlemle beklediği Tıp Fakültesi ile ilgili bir müjde vermesini de bekliyorduk. Bu beklentimiz boşa gitti" dedi.
Siirt Sanayici ve İş Adamları Dernek (SİSİAD) Başkanı Kemal Bilim ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Siirt ziyaretinin çözüm süreci başta olmak üzere demokratikleşmeye katkı sağlayacağını söyledi.