Atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararına göre Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na Eski AK Parti Samsun Milletvekili, eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç atandı. Resmi Gazete'de şu ifadeler yer aldı:

"Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12'nci ve 13'üncü maddeleri gereğince, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Akif Çağatay Kılıç atanmış ve kendisine Büyükelçilik unvanı verilmiştir."

Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü oldu - Siyaset - Gazete Gerçek

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ KİMDİR?

Akif Çağatay Kılıç, 15 Haziran 1976'da Almanya'nın Siegen kentinde doğdu. Aslen, Samsun'un İlkadım ilçesi Ataköy'lü (Badırlı) olan Kılıç, 10 yaşına kadar Almanya'da yaşadı. Ailesinin Türkiye'ye dönmesinin ardından lise eğitimini İstanbul'da, lisans eğitimini ise İngiltere'deki Hertfordshire Üniversitesi'nde "Siyaset ve Avrupa Çalışmaları" bölümünde tamamladı. Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim gören Akif Çağatay Kılıç, Sabancı Holding Universal Trading UK Şirketi'nde (Londra)  üç yıl süreyle İngiltere'de görev aldı. 2003 yılında AK Parti Genel Merkezi'nde Danışman olarak çalışma hayatına devam eden Kılıç, bu süreç içerisinde Başbakanlık Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı gibi görevler üstlenerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, kurmay ekibinde uzun yıllar görev yaptı. Kılıç ayrıca, özel kalem müdür yardımcılığı görevini üstlendiği bu dönemde, yurtdışı gezilerinin çoğunda Erdoğan'ın tercümanlığını yaptı. Kılıç, AK Parti'nin Samsun'da yüzde 61.86 oy oranı aldığı 12 Haziran'daki seçimler sonucunda milletvekili oldu ve TBMM'deki görevine başladı. 26 Aralık 2013-19 Temmuz 2017 tarihleri arasında 61, 62, 63, 64 ve 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinin Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yaptı. 24 Haziran 2018 seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak seçilen Kılıç, ilk dönem AKPM Türk Delegasyon Başkanlığı ikinci dönem ise TBMM Dışişleri Komisyon Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Akif Çağatay Kılıç,  çok ileri düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

İşte o atama kararı;

Son dakika Akif Çağatay Kılıç Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atandı

BORA KARA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.