Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Belediyesi, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesi, uluslararası sivil toplum kuruluşu Concern Worldwide işbirliğiyle okulların tadilatını gerçekleştiriyor.

Sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında eğitime her fırsatta destek olan Akçakale Belediyesi, 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2017-2018 eğitim-öğretim yılı öncesi Cumhuriyet İlkokulu ile İbn-i Sina İlkokulunun eksiklerini gidermek için çalışma başlattı.

2013’ten beri Türkiye’de eğitim, geçim kaynakları, koruma ve temel ihtiyaçlar alanında faaliyetler yürüten uluslararası sivil toplum kuruluşu Concern Worldwide işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında öncelikle Cumhuriyet İlkokulunun tadilatı gerçekleştirildi. Buradaki işlerin tamamlanmasının ardından İbn-i Sina İlkokulunun tadilatına başlandı. Çalışmalar kapsamında, okulun kapı, pencere, lavabo ve zemin fayansları elden geçirilirken, bahçe betonu, bahçe düzenlemesi ile iç ve dış boyası yapılıyor.

“Çocuklar bizim geleceğimiz”

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, geleceğin teminatı çocukların eğitimine yönelik her türlü projenin içerisinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Gerek yerel gerekse uluslararası sivil toplum kuruluşlarının ilçenin menfaatine olacak projelerine her zaman destek olduklarını belirten Ayhan, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. O yüzden yerel yönetimlerin de eğitime güçleri ölçüsünde destek vermeleri gerektiğine inanıyoruz. Bunun için ülkemizin yarınlarını şekillendirecek olan çocuklarımıza yönelik projelerin içerisinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.