- Samsun, 03 Mart 2026: Kira artış tavanı yüzde 33,39.
- TÜİK’in açıkladığı 12 aylık TÜFE ortalaması belirleyici oldu.
- Mart ayında konut kiralarına azami yüzde 33,39 zam yapılacak.
- Vatandaşa etkisi: 20 bin liralık kira 26.678 liraya çıktı.
- Takip: Oran sözleşme yenileme tarihinde uygulanacak.
- Resmî kaynak TÜİK; ayrıntılar Samsun Gazetesi’nde.
Salıyı çarşambaya bağlayan gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 5 lira 60 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 2 lira 10 kuruş zam yapılacak.
BRENT PETROL YÜKSELİŞTE
Kriz sonrası Brent petrol haftaya yüzde 13’e varan artışla başladı. Gün içinde dalgalı bir seyir izleyen petrol fiyatları, akaryakıt ürünlerine doğrudan zam olarak yansıdı.
Uzmanlar, özellikle Hürmüz Boğazı’ndaki risklerin artmasının küresel arz güvenliğini tehdit ettiğini belirtiyor.
NAKLİYE ŞİRKETLERİ FAALİYETLERİ DURDURDU
İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik askeri operasyonunun ardından Tahran yönetiminin Körfez ülkelerini hedef alan hamleleri bölgedeki tansiyonu yükseltti.
Hürmüz Boğazı’ndan geçen çok sayıda nakliye şirketinin faaliyetlerini geçici olarak durdurduğu bildirildi. Bu gelişme, petrol arzına yönelik endişeleri artırdı.
CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK TEK SEFERLİK ZAMMI
Gazeteci Olcay Aydilek, motorine 5,60 TL’lik artış yapılacağını duyurdu. Bu artış, Cumhuriyet tarihi boyunca bir akaryakıt ürününe miktar bazında tek seferde yapılan en yüksek zam olarak kayıtlara geçecek.
Geçtiğimiz hafta yapılan artışların ardından 60 lirayı aşan motorin fiyatı, yeni zamla birlikte tarihi bir seviyeye çıkacak.
SAMSUN’DA GÜNCEL FİYATLAR
2 Mart 2026 itibarıyla Samsun’da akaryakıt fiyatları şöyle:
Benzin: 59,87 TL/LT
Motorin: 62,06 TL/LT
LPG: 30,39 TL
Yeni zamla birlikte Samsun’da motorin fiyatının 67 TL seviyesini aşması bekleniyor.
FİYATLARDA OYNAKLIK SÜREBİLİR
Enerji uzmanları, Orta Doğu’daki gerilimin devam etmesi halinde petrol ve akaryakıt fiyatlarında dalgalanmanın sürebileceği uyarısında bulunuyor. Özellikle bölgedeki askeri hareketlilik ve sevkiyat güvenliği, fiyatların yönü üzerinde belirleyici olacak.





