Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili Eşref Taş, partilerinin iktidarı ile birlikte Bingöl’e 5 trilyonluk bir yatırım gerçekleştirdiklerini, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla birlikte üretim ve istihdamın daha da artacağını ve bundan da Bingöl’ün daha da kazançlı çıkacağını ifade etti.
AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, partilerinin iktidara gelmesi ile birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Bingöl’e sayısız yatırım gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, bu süre içerisinde seçim bölgesi Bingöl’e 5 trilyonluk yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Taş, "2015’te çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla birlikte inşallah yerli-yabancı yatırım ve sermaye girişi yoğunlaşacak, üretim ve istihdam çoğalacak, hizmet daha da artacak ve Bingöl kazanacak. 2014 ülkemiz için büyük siyasi değişimlerin ve kazanımların yaşandığı bir yıl oldu. Bir yılda iki seçimle sınanan partimizin ülkemizin yıkılmaz gücü olduğu halkımızca iki kez daha tescillendi. Demokrasimize ve seçimle yönetime gelmiş iktidara darbe cüretinde bulunan iç ve dış bağlantılı işbirlikçiler yargı ve hukuk önünde hesap veriyor, verecekler. Parantezi kapattık, yolumuza devam ediyoruz, demokrasimiz kazandı" dedi.
"ÜLKEMİZİ İNSANİ HAKLAR VE TEMELLER ÜZERİNDE YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ"
2015 yılından beklentilerinin büyük olduğunu belirten Taş, "2015 yılında hedefimiz, ülkemizin her köşesinde, her mevsim, barış ve kardeşlik iklimini hakim kılmaktır. 2014 demokrasi yılıydı. 2015 çözüm süreciyle birlikte barış ve kardeşlik yılı olacaktır. Kardeşin kardeşe düşman ilan edildiği dönem artık bitmelidir, bitecektir. Bu topraklar üzerinde düşmanlık kurgu, kardeşlik gerçektir. Türk, Kürt, Zaza, Laz, Çerkez, Arap, Gürcü, Alevi, Sünni hepimiz Kucaklaşıp, helalleşeceğiz, kendimizi önce Allah’a sonra birbirimize emanet edeceğiz. Ülkemizi insani haklar ve temeller üzerinde yeniden inşa edeceğiz. Kimsenin kimseye üstünlüğü veya eksikliği olmayacak. İktidarımız bu sürecin inşası için 2015’te yapılacak seçimlerde halktan yeniden yetki isteyecek. Adaletle, hak esas alınarak yönetmek toplumsal barışın ön şartıdır" diye konuştu.
"BİNGÖL’E HİZMET BARIŞA VE KARDEŞLİĞE HİZMETTİR"
Çözüm sürecinin devam ettiği bu barışçıl günlerde, bu kutlu yolda Bingöl’ün stratejik noktalarının başında yer aldığına vurgu yapan Taş, "Bingöl’ün barışı, ülkemizin bekasının garantisi oldu. Bingöl’e hizmet barışa ve kardeşliğe hizmettir. AK Parti İktidarında 5 trilyonluk yatırım ve teşvik alan Bingöl’e 2015’te çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla birlikte inşallah yerli-yabancı yatırım ve sermaye girişi yoğunlaşacak, üretim ve istihdam çoğalacak, hizmet daha da artacak ve Bingöl kazanacak" şeklinde konuştu.