AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Tanfer Kemerli, çalışmalarına hız verdi. Ekibiyle birlikte Karşıyaka’nın tüm mahallelerinde alan taraması yapan ve sorunları yerinde görme imkanı bulan Kemerli, Karşıyaka’daki en büyük eksikliği vizyon sahibi yerel yöneticilere sahip olunmaması olarak tespit ettiklerini ifade etti.

Karşıyaka’ya, adına ve şanına yakışır bir belediyecilik anlayışının hakim olması gerektiğinin altını çizen Tanfer Kemerli, özlenen ve beklenen değişimi gerçekleştirebilmek için gün saydıklarını söyledi. Karşıyaka’ya çağdaş belediyecilik anlayışı ile hizmet edeceklerini vurgulayan Kemerli, “Belediyeler, vatandaşların ortak ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuş kamu kurumlarıdır. Temel misyonu halkın ortak ihtiyaçlarına yönelik hizmet sunma olan belediyelerimizin bu misyonlarını etkin, verimli ve kaliteli biçimde gerçekleştirebilmeleri ve hizmet sundukları kentin yaşam kalitesini geliştirebilmesi için günümüz gelişmiş ülkelerinde uygulama alanı bulan çağdaş belediyecilik anlayışına sahip olmaları gerekmektedir. Karşıyaka’da çağdaş bir belediyecilik anlayışına ihtiyaç var. Çağdaş Karşıyaka’ya, çağdaş bir yerel yönetim anlayışı yakışır. Biz Karşıyaka Belediyesi’ni çağdaş bir anlayışla yönetmeye talibiz” dedi.

KARŞIYAKA'YI KARŞIYAKALILARLA YÖNETECEĞİZ

Karşıyaka’yı Karşıyakalılar ile birlikte yöneteceklerini, vatandaşı karar alma süreçlerine dahil edeceklerini belirten Tanfer Kemerli, “Gelişen ve değişen dünyamızda insanlarımızın ve şehirlerimizin ihtiyaçları hızla değişmekte ve çeşitlenmektedir. Ekonomik ve sosyal gelişmeye paralel olarak temel ihtiyaçları karşılanan toplumda yeni talepler ortaya çıkmaktadır. Belediyeler, halkın ortak ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet veren kuruluşlar olarak, kentin gelişimini ve halkın ihtiyaçlarını sağlıklı ve sürdürülebilir biçimde karşılamak zorundadırlar. Bunun yolu da belediyenin gelişim ve değişimleri takip etmesi, bu sürecin gerektirdiği dönüşümleri sağlayabilmesi gereklidir. Belediyelerimizin bu dönüşümü sağlıklı gerçekleştirmesi, kente ve kent insanına en iyi hizmeti sunabilmesi için halkın katılımını önemsemesi, karar ve uygulamalarında şeffaflığı sağlaması gerekmektedir. Bu sebeple biz Karşıyaka Belediyesi için gelecek vizyonumuzu ‘şeffaf, katılımcı, değişen ve gelişen belediye’ olarak belirledik. Karşıyaka’da bizim dönemimizde her şey şeffaf bir biçimde tezahür edecek. Vatandaşlarımız karar alma süreçlerine dahil edilecek. Yerel yönetimde olmazsa olmazlarımız, demokrasi, saydamlık, hesap verebilirlik ve vatandaş katılımıdır. Karşıyaka’yı Karşıyakalılar ile birlikte yönetecek, hep birlikte el ele geleceğin Karşıyaka’sını oluşturacağız” şeklinde konuştu.