AK Parti'de başvurularının 23 Mart'ta sona ermesinden sonra tamamlanan temayül yoklamasına katılan milletvekili aday adayları mülükata katılacak. Samsun'da milletvekili aday adaylarının mülakat komisyonu başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, İstanbul 1. Bölge'de ise Samsun Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan İstanbul 1. Bölge'de başkanlık yapacak.

ADAY ADAYLARI MÜLAKATTAN GEÇECEK

AK Parti milletvekili listelerinin belirlenmesinde etkili olan mülakat komisyonları kuruldu. Balıkesir, Yozgat, Kırıkkale, Samsun, Tokat, Sivas, Kırşehir ve Nevşehir illerinden 375 aday adayını mülakatta dinleyecek olan komisyon, Nurettin Canikli başkanlığında Hasan Sert, Fatoş Gürkan, Emir Yasin Kekeç'ten oluştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise İstanbul 1. bölgenin komisyon başkanlığını yapacak.

11 NİSAN'DA DUYURULACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon ise 3 Nisan'da çalışmalarına başlayacak. Nihai milletvekili aday listeleri 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kuruluna teslim edecek. AK Parti, 11 Nisan'da düzenleyeceği milletvekili aday tanıtım toplantısıyla bu isimleri kamuoyuna açıklayacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.