Cumhur İttifakı AK Parti Terme Belediye Başkan Adayı Şenol Kul, ilçenin bir hazine üstünde oturduğunu ve çok ciddi bir potansiyeli olduğunu belirterek, vatandaşlarla birlik ve beraberlik içinde ileriye dönük projeleri hayata geçirmek istediğini söyledi

Havza OSB’de doğalgaz zirvesi! "Daha çok yatırımcı gelecek" Havza OSB’de doğalgaz zirvesi! "Daha çok yatırımcı gelecek"

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Şenol Kul, Kanal S ekranlarında Sevtap Sağlam'ın sunduğu Günaydın Samsun programına katılmak için Samsun Medya Grubu'nu ziyaret etti. Yayın öncesi Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'la görüşen Şenol Kul, çalışmaları hakkında bilgi verdi.   

Görüşmenin ardından Kanal S ekranlarında çalışmalarını anlatan Kul, 10 yıl Terme Belediye Başkanlığı yaptığı hatırlatarak, "Terme'de çok büyük bir gelişim, değişim, dönüşüm için büyük potansiyel var. Allah Terme'ye her şeyi vermiş. Deniz, göl, ırmak, dağ, ova var. Termeli bir hazinenin üzerinde oturuyor. Yapması gereken oturduğu hazinenin şifresinin bulup hazineyi çıkarmak. Bunun yanında başka bir eksiğimiz var biz hazine üzerine oturmuşuz bir sağa bir sola bakıyoruz başka yerlerde ne var diye. Terme sadece Termeliler için değil Samsun için çok önemli bir potansiyel. Karadeniz'in yıldızı olacak bir ilçe. Sorun Terme'de değil bizde. Artık Termelinin birlik ve beraberlik içerisinde Terme'yi hak ettiği yere getirmenin zamanı geldi diye düşünüyorum. Biz sadece günlük sorunlarla uğraşarak Terme'yi bir yere getiremeyiz. Terme'de ilk değiştirmemiz gereken şey olaylara bakış açımız" dedi.

TURİZMDE ÇOK AVANTAJLIYIZ

Terme'de çok büyük mesafeler kat edildiğini ifade eden Kul şunları söyledi: "Ali Kılıç başkanımla yaptığımız projeleri insanlar belki önce anlayamadılar, eleştirdiler ama Ali Kılıç Başkan geldi bu projelerin çoğuna sahip çıktı, devam ettirdi. Belediyemiz kurumsal bir hale geldi. Terme için hayati önemde olan Salıpazarı Barajı 2016'da ihale edildi. Bu ihaleden sonra kamulaştırma nedeniyle gecikti ama şu anda hızlı bir şekilde devam ediyor. İnsanlar yaptığınız işlerin hayatına dokunmadığı sürece onu yok sayıyorlar. O baraj sadece sel ve taşkın değil, içme suyu ve sulama suyu olarak da kullanılacak. Bu baraj Terme'nin her bölgesindeki içme suyu sorununu da ortadan kaldıracak. Deniz kenarında daha önce de planladığımız şeyler vardı. Terme'de ırmak ıslahı başladı. Irmağın denize ulaştığı yerle tersane arasında 600 dönümlük bir yer var. Bizim doğal yaşam parkı olarak adlandırdığımız daha sonra da millet bahçesi olarak düşündüğümüz, Ali başkanının açıklamalardan öğrendiğim kadarıyla onaylandı dediği Terme'nin her şeyini değiştirecek projelerden biri olacak. Terme ırmağında rekreasyon projeleriyle tekne gezileri yapılacak. Tabiat parkımız var. Sülün üretim çiftliği Terme'de. Her yıl Terme'den 35 milyon insan geçiyor. Bütün Karadeniz grupları Terme'den geçiyor. Ne turist Terme'nin, ne de Terme turistin farkında. O insanların yüzde 5'i Terme'de mola verse, sadece süşlünle fotoğraf çektirse... Terme'yi büyütmemiz lazım. Samsun Terme'den başlar. Çünkü güneş Samsun'a Terme'den doğuyor. Terme olmadan Samsun eksik kalır. Terme Samsun'un gülen yüzü, Karadeniz'in parlayan yıldızı olacak. Turizmde en büyük avantaj Samsun'un ilçelerinden Terme'de. Amazon Parkımız'ın çok büyük bir konum avantajı var. Yapmamız gereken bizde sülün, pide, amazon var demek." 

BU FIRSATI KAÇIRMAMAMIZ LAZIM

Biz sürdürülebilir ve geliştirebilir projelere öncelik vereceklerini belirterek vatandaşlara seslenen Kul sözlerini şöyle tamamladı: "Terme artık ivme kazanmaya başladığında o değişim sürekli büyüyerek Terme'yi hak ettiği yere getirecek. Bizim Terme'de eksiğimiz birlik ve beraberlik içinde hareket etmek. Bunu da Termeli yapacak kapasitede. Biz Termeliye güveniyoruz. Terme'de adaylar arasında çok demokratik bir yarış var. Ben bu yarışın sonucunun da çok güzel olmasını arzu ediyorum. Termelinin bu kez bahanesi yok. Seçimi kazanmaktan daha önemli şey Terme'nin kazanması. Bu seçimin sonucunda Terme ve Termeli kazanmalı. Geçmiş sayfaları kapatalım, gerçekten Terme sevdamız varsa bunu hiçbir şeye feda etmeyelim. Terme'nin önünü hep beraber açalım. Projeleri hep beraber başlatalım, eğer bunları yapamazsak 5 sene sonra ben sizin karşınıza çıkmayacağım. Terme sıçrama yapacak konuma geldi bu fırsatı kaçırmamız lazım."

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.