KIRCALI LALE BAHÇESİNİ GEZDİ

AK Parti Samsun Milletvekili ve Adayı Orhan Kırcalı, seçim çalışmaları kapsamında Ladik'te bir dizi ziyarette bulundu. Kırcalı ilçede, Lâdik Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi (LAODİKEA) üyesi 16 girişimci kadının birlikte yaptığı lale bahçesini gezdi. Girişimci kadınlar, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve Ladik Belediyesi desteğiyle yürütülen projesi kapsamında, 10 dekar arazide 10 ayrı renk ve her çeşitten 15 bin adet olmak üzere lale yetiştiriyor. Girişimci kadınlardan proje hakkında bilgi alan Kırcalı, kadın girişimcilerin ticari hayatta başarılı işlere imza attığını, Ladik'in tanıtımı, turizmi ve ekonomisine değer kattığını söyledi.

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Milletvekili Orhan Kırcalı, Türkiye’de kadınların özellikle eğitim, üretim, istihdam, siyaset ve sosyal alanda en fazla ilerleme kat ettikleri dönemin AK Parti iktidarı dönemi olduğunu belirterek, ''Kadınlarımıza daha fazla destek vermekte kararlıyız. Kadınlarımıza her alanda pozitif ayrımcılık yaparak onların enerjilerini ve emeklerini hayalleriyle buluşturmaya da özel önem veriyoruz. Kadınların eşit fırsatlarda eğitim imkânlarına erişimini ve işgücüne katılımını daha da artıracak, kadın girişimciliğini desteklemeye devam edeceğiz. Bu sayede ülkemizin potansiyelini en üst düzeyde kullanacağız. Kadınların çalışmasını desteklemek amacıyla uyguladığımız politikaların etkisiyle, kadınların işgücüne katılım oranı, 2002 yılındaki yüzde 27,9 seviyesinden, 2022’de yüzde 35,8’e yükselmiştir'' dedi.

KADININ ROLÜNÜ GÜÇLENDİRECEĞİZ

''Kadınların toplumsal hayattaki ve karar alma mekanizmalarındaki etkinliğini daha da artıracağız'' diyen Milletvekili Kırcalı, ''Her alanda kadının katılımını ve rolünü
güçlendireceğiz. İşgücü piyasasında kadınların nitelikli istihdam imkânlarına erişimini artıracağız. Kadınların, iş kurma ve geliştirme süreçlerini kolaylaştıracak, e-ticaret platformlarında daha fazla yer almalarını teşvik edecek, hizmet kooperatifleri başta olmak üzere kooperatifler yolu ile güçlendirilmesini sağlayacağız. Türkiye Yüzyılı, gücünü milletten alan devlet anlayışıyla kültürümüzün inşasında ve aktarımında başrolü olan kadınlara yönelik ekonomik ve sosyal politikalar, sosyal hizmet ve yardımlar kapsamında tüm hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz yeni bir yüzyıl olacaktır'' diye konuştu.

ÖZCAN TEZCAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.