AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Adayı Çiğdem Karaaslan, Millet İttifakı'nın HDP'le ile dirsek temasında olduğunu öne sürerek, "Biz hala bilmiyoruz Türkiye'ye dair hedeflerini. 'Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kadroları gitsin de duruma bakarız' diyorlar. Milletimiz asla bunlara fırsat vermeyecektir" dedi.

HEPİMİZİN GURUR VESİLESİ

Kanal S ekranlarında Programlar Koordinatörü Said Çetintaş'ın sunduğu Seçim Vitrini programına katılan Karaaslan, önemli açıklamalarda bulundu. Karaaslan, Türkiye'nin istikbale doğru hızla ilerlediğini belirterek, "Kemerlerimizi bağladık, uçuyoruz. Bu uçuş başladı. İstikamet belli. Hepimizin gurur vesilesi olan, gerek milli savunma sistemlerimizde, gerek hayatın her alanındaki gelişmeler peşi sıra kamuoyuna tanıtılıyor. Ama arkasında çok uzun mazi var. Bize 'yapamazsınız' diyenlerle vermiş olduğumuz büyük bir mücadele var. Arkasında onbinlerce genç mühendis var, Cumhurbaşkanımızın dimdik duruşu var" diye konuştu.

TÜRKİYE BAĞIMSIZLIĞINI İLAN ETTİ

Karadeniz doğalgazının karaya çıkış töreninin Türkiye'nin tarihte yeni bir sayfa açması anlamına geldiğini dile getiren Karaaslan, "Türkiye enerjide bağımsızlığını ilan etti. Kendi gazını buldu ve doğalgazın karaya çıkışıyla birlikte bu sistem başladı. Bir yandan yinelenebilir enerji yatırımları hızla devam ediyor ülkemizde. Bunları düşündüğünüzde siz artık enerjide bağımsız bir ülke oluyorsunuz. Ben inanıyorum ki yakın gelecekte Türkiye artık enerji ithal edecek bir ülke haline gelecektir" ifadelerini kullandı. 

PROJELERİNİ HALA DUYAMADIK

Millet İttifakı'na eleştirilerde bulunan ve HDP ile dirsek temasında olduklarını öne süren Karaaslan şöyle konuştu:

"Tabiki bir takım birleşmeler, ortak hedefler doğrultusunda toplanmalar olacak. 15 Temmuz sonrası demokrasi meydanlarında kuruldu Cumhur İttifakı. Devletimize karşı çok büyük tehdit vardı. Mesele, devlet, millet meselesi, Türkiye'nin geleceği diyen Sayın Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli omuz omuza bir yürüyüşe başladılar. Fikirsel ayrılıklar, farklı bakış açıları olabilir ama onların ötesinde bir ortaklıktı bizi buluşturan. Bu ittifak güçlenerek yoluna devam ediyor. Bir tarafta da benzer hassasiyetle bir araya gelen grupların Türkiye için daha iyisini hedeflediği, daha güçlü projeler ürettiği, farklı yatırımları öngördüğü bir sistem beklenir. HDP ile dirsek temasında olan 7'li masa var karşımızda. Türkiye'nin geleceği için hangi ortak hayalleri kurduğunu, ülkeyi nereye taşıyacağını, projelerini; bir yıl boyunca toplanmalarına rağmen duyamadık. Acı günlerin yaşandığı günlerde masadan kalkıldı, ağır sözler söylenildi, geri dönüldü. Biz hala net olarak bilmiyoruz Türkiye'ye dair hedeflerini. 'Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kadroları gitsin de duruma bakarız' diyorlar. Milletimiz asla bunlara fırsat vermeyecektir. Bu ülke maceraya atılacak bir ülke değildir. Burası zor bir coğrafya ve güçlü kadrolara ihtiyaç var."

SERBEST BÖLGE BÜYÜK BİR GELİŞME

Samsun'a kurulan ikinci serbest bölgenin Samsun için çok önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Karaaslan, "Bu proje Samsun'un ticaretine çok büyük artılar getirecek. İhracat rakamlarımızda, üretimde ve istihdam da ciddi artılar sağlayacak. Şehrimize gelir gelmez bu kadar hızlı bir gelişmenin de altında büyük emeği bulunan Bakanımıza teşekkür ediyorum. Samsun'un gelişmesiyle ilgili bu adım için de Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 

VATANDAŞ DURUMUN FARKINDA

Samsun'da vatandaşlar tarafından büyük bir teveccühüyle karşılaştıklarını dile getiren Karaaslan sözlerini şu şekilde tamamladı: "Nereye gitsem önceki dönem birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız, senelerdir görmediğimiz yüzleri, dostlarımızı görerek şu anda programlar yapıyor. Bu yönüyle bir kere çok kıymetli. Vatandaşımız bize çok net bir şey ifade ediyor. Vatandaş durumun farkında, siyaset okuması çok güçlü. 'Kimlerin kimleri desteklediğini görüyoruz, size güveniyoruz' diyorlar. Eksikler yok mu? Tabi ki var. Türkiye'nin içinden geçtiği süreçle ilgili zorluklar var. Ekonomiyle ilgili konular da gündemimizde. Vatandaş, 'Hiç şüphemiz yok. Bunu siz çözeceksiniz' diyor. Biz iki şey yapıyoruz. Seçimin önemini anlatıyoruz ve vatandaşımızı dinliyoruz. Bize ilettikleri önerileri, eleştirileri gündeme dair tespitleri bizler için çok kıymetli. Sahada çok coşkulu karşılanıyoruz. Sahadaki atmosferi, Cumhur İttifakımız ve Cumhurbakanımız açısından çok olumlu görüyorum. İnşallah da bu teveccüh sonuca yansıyacak."

BORA KARA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.