AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın siyaset tarzının partilerine uygun olduğunu ve Erdoğan'ı destekleyeceğine dair öngörüsünün olduğunu belirterek, "Sadece bizim açımızdan değil kendi açısından da doğru yaptığını ifade edebilirim" dedi.

BEKLENEN BİR AÇIKLAMAYDI

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci turda Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklaması üzerine Başkan Köse yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: 

"Sinan Oğan'ın siyasal ekseninin nerede olduğuna bakarak bir öngörümüz vardı. Her siyasi parti elbette farklı tüzel kişiliklere ve farklı programlara sahip olabilir. Aynı eksende, aynı değerlerde birbirine yakın partiler vardır. Sinan Oğan'ın siyaset tarzı bizim partimize uygun düşüyordu. Gerek milliyetçilik, gerek Türk dünyasıyla olan ilişkileri, kendi siyasi söylemleri gereği ve Türkiye'nin de şu anda ortaya çıkan yakın geleceği dair istikrar ve güvenli bir zemini değerlendirdiği zaman öngörüm Cumhurbaşkanımızdan yana bir beyanda bulunacağı yönündeydi. Beklediğimiz gibi bir açıklama yaptı. Sadece bizim açımızdan değil kendi açısından da doğru yaptığını ifade edebilirim" diye konuştu.

BORA KARA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.