AK Parti İl Başkanı Av. Ersan Aksu, şehrin neredeyse her ilçesine kurulan organize sanayi bölgelerinin tamamlanarak üretime geçmesiyle kimsenin işsiz kalmayacağını, istihdam, üretim ve büyüme noktasında Samsun'un ülkenin gündemine, geleceğine ve ekonomisine çok büyük katkı verecek illerden biri olacağını söyledi.

BÖLGE İÇİN SEFERBER OLDUK

Aksu, Kanal S ekranlarında Programlar Koordinatörü Said Çetintaş'ın sunduğu Yakın Açı'nın konuğu oldu. Çetintaş'ın sorularını yanıtlayan Aksu, önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak depremin ardından gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Aksu, "Depremin ilk anında itibaren yüreğimizde hissettiğimiz acıyla beraber ilk günü kan bağışı, ikinci günü yardım seferberliğine başladık. Hem teşkilatlarımız hem belediyelerimiz, hem de vatandaşlarımızın 'ne yapabilirizle' ilgili yaklaşımlarını da koordine etmek suretiyle, Kızılay, AFAD, şehrimizdeki STK'larımız, derneklerimiz bütün unsurlarıyla beraber sahada seferber olduk. Depremin 3. günü Osmaniye, Adana ve Hatay, Antakya, İskenderun'u ziyaret ettik. Hatay'da çok ciddi anlamda tahribatın olduğunu gözlemledik. Kahramanmaraş Elbistan'a ve Afşin'e geçtik. Emniyet müdürümüzün, milli eğitim müdürümüzün, tarım il müdürümüzün, il müftümüzün, valimizin koordinasyonunda orada bir an önce yaraları sarmak için nasıl bir gayret içinde olduğunu gördük. Parti ayrımı yapmaksızın tüm belediyelerimiz tarafından bölgeye Samsun'dan çok ciddi bir yardım ve personel gönderildi. Elbistan'ın köylerinde 'Samsun bambaşka bir şehirmiş' sözlerini duyduk" dedi.

ÜLKE GÜNDEMİNİ MEŞGUL EDİYORLAR

Aksu ayrıca muhalefet cephesinde yaşananları da şu şekilde yorumladı:

"Milletimizin bu kadar yoğun bir şekilde duygudaşlık yaptığı, deprem yaralarını sarmak için mücadele ettiği bir süreçte ülke gündemini bir kayıkçı kavgası formatında muhalefetin nasıl konumlanacağı konusunda, kendi iç dizaynında bir haftaya yakındır Türkiye'nin gündemini depremin dışında meşgul etmenin, bu millete karşı işlenmiş bir vebal olduğu kanaati içindeyim. 1960 ihtilalinden sonra 1961-2002'den, AK Parti iktidara gelinceye kadar yaklaşık 41-42 yıllık süre içinde Türkiye'de kurulmuş olan 33 hükümet var. Her bir hükümetin ortalama ömrü 1 yıl 3 ay sürmüş. Bunun en ana sebebi koalisyon hükümetleriyle ülkenin yönetilmeye çalışılmakta olmasından kaynaklanıyor. 2002'den itibaren güven ve istikrarın hüküm sürdüğü iktidarımız, son 20 yılda tam gaz yoluna devam ediyor. 1990 ve sonrasında doğan gençlerimiz koalisyonun ne olduğunu bilmeyebilir. Ben gençlerimize buradan özellikle ifade etmek istiyorum. Kurulmadan, kurulma çalışması yürütülürken dağılan bir koalisyon tablosunun, ülkeyi nasıl bir sıkıntıya soktuğunu tecrübe ettikleri bir süreç yaşadılar. Ben bu noktada AK Parti iktidarının önümüzdeki süreçte de gücünü artırarak yoluna devam edeceği inancı içindeyim. Muhalefetin şu ya da bu tarz kavgaları bizim gündemimiz dışındadır. Bizim tek gündemimiz var. O da milletimizin yaralarını bir an önce sarmak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek Türkiye'nin 2. yüzyılına güçlü adımlarla devam etmek." 

HİZMET ETMENİN KARARLILIĞI İÇİNDEYİZ

Çetintaş'ın 'Milletvekili aday adayı olacak mısınız?' sorusunu da yanıtlayan Aksu, "Bizim şu andaki görevimiz hali hazırlığı il başkanlığı. Genel merkezimiz, teşkilat başkanlığımız, cumhurbaşkanımızın takdiriyle böyle bir görev tevdi ederler ya da etmezler. Biz hangi pozisyonda olduğumuzdan ziyade bu yolun yolcusuyuz ve milletimize hizmet etmenin kararlığı içindeyiz. Seçilmiş makamlardaki kişilerin istifalarıyla ilgili süreç, 10 Mart'tan sonra Resmi Gazetede yayınlanmasıyla 17-18 Mart gibi bir zaman diliminde en geç tezahür edecek. Çok fazla bir zaman dimi önümüzde yok" dedi. 

VATANDAŞLARA DUYARLILIK ÇAĞRISI

Samsun'daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de bilgi vererek, vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Aksu, "Samsun'da 2012'den bu zamana 9 bin 563 konut yapıldı, ve vatandaşlarımıza teslim ettik. 1,5 milyar lira değerinde 3 bin 550 konutun halen inşaatları devam ediyor. Büyük bir kısmı da bitmek üzere. Canik'te 676 konutluk, İlkadım Kıran Mahallesi'nde bin 404 konutluk projemiz bitme aşamasında. Sosyal konut projesi kapsamında da muhtelif ilçelerimizde 4 bin 400 konutun yakın zamanda kuraları çekildi ve inşaatlarda inşallah hızlı bir şekilde başlayacak. Asrın felaketiyle birlikte şehirlerimizin kentsel dönüşümünün de hızlandırılması çok büyük bir ihtiyaç haline geldi. Belediye başkanlarımıza da ısrarla dikkatini çektiğimiz bir konu olan kırsal yapılaşmada da özellikle imara uygun, planlı, projeli konutların yapılması gerektiği kanaatindeyim. Bu tarihten sonra Samsun'da hızlı bir süreci beraberce gerçekleştireceğiz. Ben vatandaşları bu noktada duyarlı olmaya davet ediyorum. Hükümetimiz ve belediye başkanlarımızla berber, sağlam zeminlerde bu çalışmaları hep birlikte şekillendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Samsun'da son yıllarda yaşanan OSB'lerdeki gelişmeleri de değerlendiren Aksu şunları söyledi:

"Samsun'un geleceği adına beni çok heyecanlandıran gündemlerden birisi OSB'ler. Samsun'da neredeyse her ilçemizde artık OSB'lerimiz var. Bir yandan da kurulum çalışmaları hızla devam ediyor. Havza, Kavak, Çarşamba, Bafra, Vezirköprü'nün yanı sıra çok önemsediğimiz Tekkeköy'deki yeni organize sanayimiz binlerce vatandaşımıza istihdam noktasında katkı üretecek olduğuna inandığımız bir çalışmayı hep beraber gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Şehrimiz sessiz bir devrim gerçekleştiriyor. Bundan 5-10 yıl sonra Samsun'da istihdam adına kesinlikle sorun olmayacağına inanıyorum. 'Ben iş bulamıyorum' diyecek hiçbir vatandaşımız kalmayacak. Organize sanayi bölgelerimizin ve yatırımların Samsun'un geleceği açısından hayati öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz. İstihdam, üretim ve büyüme noktasında Samsun, ülkenin gündemine, geleceğine ve ekonomisine çok büyük katkı verecek illerden biri olacak."

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.