AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, ABD ve İngiltere'de son 40 yılın en fazla enflasyon oranının yaşandığını belirterek, "Dünyanın gelişmiş ülkelerinde Türkiye'den fazla sıkıntılar var" dedi.

09-ak parti bafra  (1).jpeg

CİDDİ SORUNLAR YAŞANDI

Semiz, Samsun Medya Grubu'na özel yaptığı açıklamalarda, dünyada yaşanan ekonomik sıkıntıları değerlendirdi. Dünyada iki yıldır pandemi döneminin yaşandığını hatırlatan Semiz, "Bu dönem başladığında dünyadaki üretim, Türkiye haricinde neredeyse durma noktasına geldi. Türkiye ise üretmeye ve çalışmaya devam etti. Sonrasında Ukrayna Rusya arasında olan bir savaş ortaya çıktı ve bu savaşında etkileri ekonomiye de yansıdı. Dünyanın gelişmiş olan ülkelerinde, Türkiye'den daha fazla sıkıntılar var. Özellikle Avrupa ülkelerinde, Amerika'da ve İngiltere'de, geçmişte 30, 40 yıllık enflasyonun üzerinde bir enflasyon rakamları ortaya çıktı" diye konuştu.

09-ak parti bafra  (2).jpeg

'ÇİFTÇİ SÜBVANSE EDİLEMİYOR'

Bafra'da, sanayiciden, çiftçiye, vatandaşın en büyük sorunun ekonomi olduğunu söyleyen Aydoğan, "Bu aslında Türkiye'nin sıkıntısı. Ülkenin geleceğine bakıldığında, sıkıntılı süreçler bizi bekliyor. Tarım alanında gıda sorunu var. Savaşların olması, ithalat ve ihracatı etkiledi. Bafra olarak, tarım ilçesiyiz. Çiftçiler bugün tarım girdilerinin yüksek olmasından dolayı arazilerini ekemediler. Çiftçi sübvanse edilemiyor" ifadelerini kullandı.

09-ak parti bafra  (3).jpeg

'ÜRETEN BİR TÜRKİYE VAR'

Dünyaya bakıldığında Türkiye'nin çok daha iyi durumda olduğunu ifade eden Semiz şunları söyledi:

"Üreten bir Türkiye var. AK Parti iktidarı döneminde bu çalışmalar devam etti. Türkiye'nin milyar dolarlık yatırımları var. Bu yatırımlar kısa süre içerisinde meyvelerini de vermeye başladı. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de bundan 15 gün önce Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı yapıldı. Yine milli aracımız Togg bu sene sonu itibariyle yolara çıkmaya başlayacak. Nükleer santralimiz 2023 yılı itibariyle devreye girmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.