MUŞ (İHA) – Muş’ta 1 Mart’ta yapılacak olan temayül yoklaması için çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Muş Milletvekili Aday Adayı Fatih Cengiz, Bulanık İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Daha önce Hasköy, Korkut ve Malazgirt ilçelerini de ziyaret eden Cengiz’in son durağı Bulanık ilçesi oldu. Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde geçiren Cengiz, Bulanık’ta partililere yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. AK Parti Bulanık İlçe Başkanı Ali Paşa Bulut ve partililer tarafından karşılanan Cengiz, yaklaşık 20 ay Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini yürüttüğünü ve aday adaylığı için bu görevinden istifa ettiğini hatırlattı.
Türkiye’nin 35 noktasında devam eden işlerinin olduğunu ve toplamda bin 500 kişiyi istihdam ettiğini belirten Cengiz, çalışanlarının büyük bir kısmının da Muşlu olduğunu söyledi. İstifa ederek bu yola çıkmasındaki tek gayenin Muş’a hizmet olduğunu söyledi. Muş’un geri kalmasından büyük bir rahatsızlık duyduğunu ve bunu değiştirmeyi hedeflediğini belirten Cengiz, “Türkiye’nin en geri kalmış ili olmak bizim kaderimiz değildir. Bunu değiştirmek bizim elimizdedir. Bunu değiştirebilecek kim varsa onu seçmeliyiz. Partililerin bu kriterleri göz önünde bulundurmasını istiyorum. Kim Muş’u daha iyi bir yere getirecek, kim Muş’a daha iyi hizmet sunacaksa oyunuzu ona verin” dedi.
İş dünyasının beklentilerini, yatırımın hayata geçmesini, istihdamın sağlanmasını çok iyi bildiğini belirten Cengiz, tecrübelerini ve birikimini Muş için hayata geçirmek istediğini söyledi. Muş’un yatırımcılar için cazip bir il olduğunu ve kendine has bir takım avantajları olduğunu kaydeden Cengiz, “Siyasete başlarken bir tek Muş’a hizmet etme, Muşluya hizmet etme derdi ile yola çıktım. Ekonomik olarak, makam ve mevki olarak hiçbir beklenti içerisinde değilim. Halen şirketlerimde bin 500 kişi çalışmaktadır. Kendi imkanlarımla yaklaşık bin 500 öğrenciye burs veriyorum. Bunları yaparken de hiçbir beklenti içerisinde olmadım. Hükümetin yatırım ve projelerinden kentin daha fazla yararlanması için gece gündüz demeden çalışacağım. Kısmet olur milletvekili seçilirsem 4 yılda Muş’a çok şeyler katacağım. En önemlisi Muş’u 81’inci il olmaktan kurtaracağız. Gençlerin istihdam edilmesini sağlayacağız. Şehrin ekonomisine katkı sunan projeler hayata geçireceğiz. Bunu yapacak güce sahibiz. Bulanıklı kardeşlerim 1 Mart’ta temayül yoklamasında oy kullanacak. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun öyle oy verin. Eğer beni layık görmüyorsanız, yaptığım hizmetleri yeterli görmüyorsanız oy vermeyin. Ama gerçekten bu memleketin kalkınmaya, gelişmeye ve güzelleşmeye ihtiyacı var. Bunu da unutmayın. Şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.