SGK Samsun heyetinden ziyaretler: "Farkındalık oluşturuluyor" SGK Samsun heyetinden ziyaretler: "Farkındalık oluşturuluyor"

AK Parti 19 Mayıs Belediye Başkan aday adayı Mahmut İşbilir, aday gösterilip seçildiği takdirde, ilçeyi daha yaşanabilir, sürdürülebilir, gelişmiş, güçlü bir konuma getirmek için halk, yerel yönetimler, merkezi hükümet ve yatırımcılarla işbirliği yaparak, çalışacağına söz verdi. 

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

İşbilir, Kanal S ekranlarında Gürkan Sarıkaya’nın sunduğu Ana Haber’in konuğu oldu. Projelerini 4 ana başlıkta topladığını kaydeden İşbilir, “Mimari alandaki sorun ve ihtiyaçlara yönelik projelerimiz, ilçemizin içinden geçen ırmak ıslahının peyzajı projesi, ilçe merkez sokaklarının yenilenmesi, ilçe merkezinde yetersiz bulunan pazar yerinin daha kullanılabilir hale getirilmesi, ilçemizin en büyük sorunlarından biri olan tapuyla ilgili çalışmaların yapılması, yeni imar alanlarının açılması var” dedi.

GENÇLERİ UNUTMADI

Gençlerin eğitimleri ve gelişimleri için de projeler hazırladıklarını kaydeden İşbilir, “Burs ve eğitim desteği, staj ve iş olanakları, eğitim materyalleri yardımı, kariyer geliştirme seminerleri, teknoloji ve inovasyon merkezleri, kültürel etkinlikler ve sanat projeleri, sosyal girişimcilik projeleri, yeşil alanlar ve rekreasyon, kütüphane ve çalışma alanları, dijital beceriler eğitimi, sağlık hizmetleri ve danışmanlık, kamu hizmeti gönüllülüğü, dil kursları ve kültür değişim programlarını gençlerimizle buluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

KADINLAR DESTEKLENECEK

İlçenin gelişiminde önemli rol oynayacak kadınların eğitim, istihdam ve girişimcilik alanında destekleneceği projeleri de hayata geçirmek istediklerine dikkat çeken İşbilir, “Kadın eğitim ve meslek geliştirme merkezi, istihdamı artırma projeleri, girişimcilik ve mikro kredi projeleri, çocuk bakım merkezleri, kadın sağlığı ve danışmanlık merkezleri, toplum bilinçlendirme kampanyaları, kadın kooperatifleri, kadın sağlıklı yaşam projeleri, erişilebilir ulaşım projeleri, kadınları teşvik edici etkinlikler, kadın hakları eğitimleri ile kendilerine destek olacağız” diye konuştu.

ESNAFA ÖZEL ÇALIŞMALAR

İşbilir, esnafa yönelik gerçekleştirmek istedikleri projelerde ise şunlardan bahsetti: “Dijitalleşme ve e-ticaret eğitimleri, yerel pazarları destekleme, esnaf kooperatifleri, esnaf destek ofisi, esnaf eğitim programları, enerji verimliliği projeleri, yerel ürün pazarları, yerel işbirliği ve ağlar, ilçe turizm destek projeleri.”

DESTEK İSTEDİ 

Son olarak 19 Mayıs halkından destek beklediğini ifade eden İşbilir sözlerini şu şekilde tamamladı: “19 Mayıs halkımızın; öncelikle bana inanmasını ve güvenmesini bekliyorum. Ben de nasip olur görev tevdi edilir ve seçilirsem; halkımızı mahcup etmeyeceğim. Çok çalışacağız. Çalışmak için geliyoruz. İlçemizi daha yaşanabilir bir hale getirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız.”

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.