AK Parti'nin kuruluşunun 16. yılı için yapılan kutlama etkinlikleri başladı. Sincan'daki Harikalar Diyarı'nda düzenlenen etkinliğe yaklaşık 6 bin davetli katılıyor.

AK Parti, 16. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Ankara Sincan'daki Harikalar Diyarı'nda başladı. Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Başbakan Yıldırım Ak Parti'nin 16'ncı kuruluş yıl dönümü  etkinliğinde konuşuyor

Yıldrım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Yola çıkarken ne demiştik "Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın bu şarkı burada bitmez" Bu şarkı 16 yıldır bitmedi, bitmeyecek. Millet arkandan yürüyecek demiştik. 16 yıldır Recep Tayyip Erdoğan yürüyor bizler de milletimizle arkasından yürüyoruz. Milletimizle birilikte tarih yazmaya devam ediyor. Nice zorlukları aşacağız, nice başarılara imza atacağız. Çünkü biz davamıza liderimize gönülden bağlıyız. Çünkü biz koltuklara değil Türkiye'ye milletimize bağlıyız. AK PArti 16 yıl boyunca olduğu gibi Türkiye'nin tek umudu olmaya devam ediyor.

"BU ÇINARIN YAPRAKLARI ASLA YERE DÜŞMEZ"

Mutluyuz çünkü milletimize verdiğimiz sözü tuttuk. 16 Ağustos 2001'de diktiğimiz fidan bugün genç bir fidan oldu. Bu çınarın kokusu buram buram memleket, gölgesi mazlumların sığınağı oldu. Bu çınarın yaprakları asla yere düşmez. Bu çınar sapasağlam ayakta kalacak. Tarihe yön veren liderimizi ve AK Parti teşkilatımızı muhabbetle kucaklıyorum. Bu davaya inanan herkese nice yıllar diliyorum. Cenab-ı mevlam bizi geri koymasın. 

"İYİ Kİ VARSIN EREN, İYİ Kİ VARSIN EREN, İYİ Kİ VARSIN EREN"

Henüz 15 yaşında evladımız Eren Bülbül'e kurşun sıkan teröristler bilsin ki emellerine asla nail olamayacak. Arkanda 80 milyon var. 7'den 70'e bir olduk bütün olduk. Rabbim bütün şehitlerimizi en yüksek mertebelere ulaşsın. Emin ol ki Türkiye'yi dünyayı onların başına dar edeceğiz. İyi ki varsın Eren! İyi ki varsın Eren! İyi ki varsın Eren!

Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise,  "Sayın Cumhurbaşkanım, her birimiz sizin yol arkadaşınız olmaktan büyük bir onur  duyuyoruz. 16'ncı yılımızda tekrar genel başkanlık görevini almanız ile birlikte yeniden büyük bir heyecan, motivasyon kazanmış durumdayız" diye konuştu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gönderdiği kutlama telgrafı da programda okundu. 

Kaynak:Milliyet