GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan, Aile Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Karahan, mesajında, ailenin toplumun temeli ve toplumsal dayanışmanın oluşmasında rol oynayan önemli bir kurum olduğunu belirtti.

Ailenin toplumsal mutluluk, istikrar, yardımlaşma, barış, hoşgörü, sevgi ve saygının kaynağı olduğuna işaret eden Karahan, "Ailenin en önemli fonksiyonlarından biri de genç nesillere milli değerlerin aktarılmasından geçmektedir. Türk aile yapısı tarihsel olarak, çocukların yetiştirilmesi, kültürel kimlik kazanmaları, ahlaki değerleri edinmeleri gibi önemli işlevi üstlenmektedir" ifadelerini kullandı.

Karahan, çocukların ve gençlerin hayata hazırlanmasında, özürlü ve bağımlı nüfusun bakımı ve rehabilitasyonunda, suç ve kötü alışkanlıklarla mücadelede ailenin belirleyici öneme sahip olduğuna dikkati çekti.

Türk aile yapısının yaşanan kimi sorunlara rağmen, güçlü sosyal hizmet ve yardım mekanizması olarak varlığını sürdürdüğünü belirten Karahan, şunları kaydetti:

"Manevi ve kültürel değerlerimizin hayat  alanı bulduğu aile ortamı bizim için önemli ve anlamlıdır. Toplumumuzda aile her şeyin önüne geçmektedir. Aileyi korumak ve kollamak, karşılıksız sevgi, saygı anlayışı ile idame ettirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Giresunluların Aile Haftası'nı kutluyor, aileleriyle mutlu hayat sürmelerini temenni  ediyorum."