Kızılay Samsun İl Başkanı Ecz. Ahmet Muştu, afet hazırlıkları kapsamında bazı proje hazırlıkları olduğunu bunların hayata geçirilmesi için önerilerde bulunduklarını ifade ederek, amaçlarının Türkiye'ye örnek bir çalışma yapmak olduğunu belirtti.

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz: “Samsun ve ilçemiz için hep birlikte çalışacağız” İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz: “Samsun ve ilçemiz için hep birlikte çalışacağız”

ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Muştu, Kanal S ekranlarında Gürkan Sarıkaya'nın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. Muştu, Samsun'un afetlere hazır olması için kurum olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Samsun'daki Yerel Afet Müdahale Deposu'nun bölge deposu olması gerektiğinin altını çizen Muştu, "Bölge deposu Trabzon'da, Düzce'de, Ankara ve Erzurum'da var. Samsun hemen hemen orta noktada kalan bir alan. Biz bunu Kızılay'la konuştuk, bunun çalışması yapılıyor. Karadeniz Bölge Afet Müdürlüğü çalışmaları da yapılıyor. Henüz bu müdürlüğün nerede olacağı belirlenmedi. Biz sahada olaylara daha yakın olabilme derdiyle sahada çalışma yapıyoruz" dedi.

ÖRNEK OLALIM İSTİYORUZ

Samsun yerelinde afetlere hazırlık kapsamında çalışma başlatıklarını dile getiren Muştu sözlerini şöyle sürdürdü: "Yerel anlamda Samsun teşkilatları olarak bir proje başlattık. Samsun Valiliği ile görüştük. Neticelenmesini bekliyoruz. En azından belirli bir sayının üzerindeki sitelerde herkesin görebileceği yerlere bir afet sırasında toplanma bölgelerinin, iletişim numaraları, yapılması gerekenlerin yazdığı bir görsel asılması için çalışmalar yapılıyor. Deprem anında nerede toplanacağımızı bilmiyoruz. Bunun, olmuş olaylara bakarak değişmesi gerekiyor. Kamu kurumlarında bir afet müdahale timlerinin oluşturulması için de önerimiz var. Kurumların bahçesine pozitif algı oluşturmak adına içinde hiltisi, alet edevatı olan, jeneratörü, ısıtma ya da aydınlanma sistemi olan bir küçük afet müdahale deposu yapalım dedik. Bunun Türkiye'de bir örneği yok. Biz, Samsun'da Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma yapalım istiyoruz."

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.