Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç, Çalışma Grup Sorumlusu Recep Durukan ve Jeoloji Mühendisi Murat Bilgir'den oluşan teknik ekip, Bafra Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB'nin alt yapı inşaatları ve yürütülen çalışmalar ile ilgili incelemelerde bulunarak, son durum hakkında Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ile Kaymakam Cevdet Ertürkmen'e rapor sundu.

52 MİLYON ÖDENEK TAHSİS EDİLDİ

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Samsun'un Bafra ilçesinde, bölgenin iklim özelliği itibarıyla var olan güçlü tarımsal üretim çeşitliliğine seracılık faaliyetinin de eklenmesi için uygulamaya konulan ve yatırım, üretim, istihdam, ihracat hedefleri doğrultusunda örnek bir yatırım olacağı öngörülen Bafra Tarıma Dayalı İhtisas OSB'de çalışmalar, en kısa sürede üretime geçmek için hız kesmeden devam ediyor. Bafra Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB'nin 2021 yılında başlanan alt yapı inşaatlarında adım adım sona yaklaşılıyor. Yatırım programında yer alan ve 2022 yılı için 52 milyon TL ödenek tahsis edilen Bafra Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB'de, alt yapı inşaatlarının yılsonuna kadar fiziksel ve mali olarak yüzde 80 ile yüzde 85 oranında gerçekleştirilmesi, 2023 yılının ilk yarısında da tamamlanması hedeflenmektedir" denildi.

BİN 200 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Bafra ilçesindeki Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB faaliyete geçtiğinde yıllık 30 bin ton sebze üretimi gerçekleştirileceği ve bin 200 kişiye istihdam sağlanacağının belirtildiği açıklamaya şöyle devam edildi:

"Teknik ekip tarafından, yapılan çalışmalar ve yürütülen iş ve işlemler sırasında ortaya çıkan olumsuzlukların ve sorunların, yürürlükteki mevzuat hükümleri doğrultusunda çözümüne yönelik olarak yönetim kurulu üyeleri ile görüşmeler yapılmıştır. Ayrıca Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen'e, yapılan çalışmalar ve gelinen son durum ile ilgili bilgi verilmiştir. Üretim için kümelenerek güçlerini birleştiren yatırımcıları ve Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri desteklemeye devam ediyoruz."Samsun Salıpazarı'nda 97 m² tek katlı evin 1/4 hissesi icradan satılıktır

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.