Açık Öğretim Ortaokulu sınav sonuçları için adaylar, AÖK üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilen sınavların sonuç tarihini takip ediyor. 24-30 Nisan tarihlerinde yapılan AÖO 2. dönem sınav sınavlarının yakın zamanda açıklanması bekleniyor. Adaylar, “AÖO 2. dönem sınav sonuçları açıklandı mı? Açık Öğretim Ortaokulu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorularına yanıt arıyor…

AÖO SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 24-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Açık Öğretim Ortaokulu 2. dönem sınav sonuçları henüz belli olmadı.

Sınav sonuçlarıyla ilgili resmi bir açıklama ya da duyuru da paylaşılmadı. AÖO sınav sonuçları, açık lise sınav sonuçlarıyla aynı anda ilan edilecek. Açık Öğretim Ortaokulu sınav sonuçlarının en geç önümüzdeki haftaya kadar açıklanması bekleniyor.

AÖO SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR? 

AÖK Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden öğrenciler, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebileceklerdir. Sonuç ekranında öğrenciler, sınavdan kaç puan aldıklarını görebilecekler ancak sınav soruları ve cevapları yayınlanmayacaktır. Ayrıca, 27. sınav soru ve cevapları da yayınlanmayacaktır. Ancak, cevap anahtarında bir hata olduğu tespit edilirse ve Merkez Sınav Kurulu kararıyla belirlenirse, sorular iptal edilmeyecek ve doğru seçenekleri dikkate alınarak bu sorular da değerlendirmeye dahil edilecektir.

SINAV NASIL GEÇERSİZ SAYILIR? 

Öğrencilerin sınavda kurallara uyması ve doğru bir şekilde sınavı tamamlaması gerekmektedir. Başvuru şartlarını taşımayan öğrencilerin sınava girmesi, öğrencinin yerine başka birinin sınava girmesi veya öğrencinin başkası adına soruları cevaplaması gibi durumlar kabul edilmemektedir. Ayrıca, öğrencilerin sınav esnasında teknik hilelerle (ekran karartma, ekran kilitleme vb.) sınavı durdurması veya sınavın güvenliğini ve akışını etkileyecek herhangi bir eylemde bulunması veya sınav sırasında ekran dışına çıkması da sınav kurallarının ihlali olarak değerlendirilir. Aynı eğitim ve öğretim yılı ve dönemi için daha önce yapılan sınavlara katılan öğrencilerin sınavları da geçersiz sayılacaktır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.