Bayramlar, adeta stres giderici gibidir; duygularımızı dengelememize yardım eder...

Bayramların, milli ve dini duyguların, inanışların pekişmesi, taze ve canlı tutulması işleviyle birlikte, toplumun birlik ve beraberliğini sağlamada ve bunun kişilerin bilincinde yer etmesinde de büyük önemi vardır.

Bayramların hem sosyal hem de ekonomik yönleri vardır... 
Bu duygularla bir bayramı daha geride bıraktık geçtiğimiz günlerde...
Ancak, bu güzelliklerin yanında yanında istenmedik olaylara da şahit olmadık değil bu bayramda...
Bu anlamda bayram sonrası bizim gazetenin manşetten verdiği "Acı Bayram" dikkat çekiciydi bence...

Bakın Samsun'da bu noktada neler yaşanmış...

Kurban Bayramı tatili dönüşü Samsun-Ankara ve Ordu-Samsun Karayolu'nda yoğunluk meydana geldi.

Samsun'un çeşitli bölgelerinde Kurban Bayramı süresince meydana gelen trafik kazalarında 6 kişi öldü, 53 kişi yaralandı

Samsun'un Atakum, Çarşamba ve Alaçam ilçelerinde meydana gelen olaylarda 4 genç, akıntıya kapılarak yaşamını yitirdi. Çarşamba'da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi ise vatandaşların yardımıyla denizden çıkarıldı.

Samsun'da kardeşini ağır yaraladığı iddia edilen kişi, misafir olarak gittiği evde  kafasına tabancayla ateş ederek intihar etti.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan onlarca vatandaş hastanedeki tedavilerinin ardından tekrar kurban kesim yerlerine giderek, yarım bıraktıkları işe yetişmeye çalıştı. Acemi kasaplardan kimisi hayvanı tutarken yara aldığını belirtirken kimisi ise kesim aşamasında kendini yaraladığını ifade etti.

Ayvacık ilçesinde ise 71 yaşındaki Nurettin Köroğlu, yakınları ile kurbanlık boğayı kesmek için yere yatırdı. Bu esnada kurbanlığın arka bacaklarını bağlamaya çalışan Köroğlu, hayvanın tepmesi sonucu ağır yaralandı. İhbar üzerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Köroğlu'nu Ayvacık Devlet Hastanesine kaldırdı. Köroğlu, buradaki müdahalenin ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Samsun'un İlkadım ilçesinde bir kafenin önünde 2'si kadın 3 kişiyi, pompalı tüfekle vurarak yaralayan saldırgan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Samsun'da babasını öldürüp, babaannesini darp eden, evi ateşe verip, gasp ettiği araçla kaçan kişi, polis ekiplerince yakalandı.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen bayramın birleştirici gücü ile olumsuzlukların azalmasını diliyorum...

Kalın sağlıcakla...