Kategori Mağazacılığı Derneği(KMD) tarafından düzenlenen ve 500’e yakın üst düzey yönetici ile teknoloji girişimcisinin bir araya geldiği “4. Perakende Teknolojileri Konferansı” gerçekleştirildi.

Kategori Mağazacılığı Derneği tarafından düzenlenen ve 500’e yakın üst düzey yönetici ile teknoloji girişimcisinin bir araya geldiği “4. Perakende Teknolojileri Konferansı” Şişli’de bir otelde gerçekleştirildi. Düzenlenen konferansa KMD Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ve birçok firmanın üst düzey yönetici katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan KMD Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, “Bundan sadece 4 sene önce bir oturum olarak, sempozyum olarak yaptığımız bu çalışmayı bugün 500 katılımcıyla bütün gün sürecek bir konferans haline getirmiş bulunmaktayız. Teknoloji dediğimiz zaman, perakende dediğimiz zaman bunun içinde siyerem de var, ürün planlaması da var, personel de var. A’dan Z’ye bütün bu çözümleri bir arada bulmak mümkün olamadığından dolayı biz de bu ortamı sağlayaraktan perakendecilerimizle bu çözümleri üreten firmaları bir araya getiriyoruz. Farklı olarak yapmaya çalıştığımız işlerden bir tanesi de bu gün de çözümleri üreten ve çözümleri kullananları yan yana bu sahneye çıkararaktan bir yanda referansın içinde çözümleri anlatıyoruz” dedi.

Teknolojinin insan hayatındaki önemine vurgu yapan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, “Rönesans’a benzer bir köklü değişimi insanlığın, dijital teknolojisinin insan hayatına girişiyle beraber tekrar tarihlendi desek az hata yapmış oluruz. Dijitalleşme, bilimi, siyaseti, ekonomiyi, sanatı ayı zamanda kökten etkileyip, değiştiren gerçekten bir dönüşümün ta kendisi tam da adı. Mikrodan makro seviyeye doğru süregelen bu dijitalleşme serüvenine bakıldığı zaman bireyden topluma son kullanıcıdan bütün kurumsal şirketlere kadar geniş bir perspektifte okumak mümkün. Öyle ki dijitalleşmenin artık etkileri hayatın her alanına nüfuz etmiş vaziyette” diye konuştu.

Teknolojinin yüz yüze iletişimi azalttığını söyleyen Bilecik, “Dünyadaki iletişim kurma biçimimiz yapılarımız da tamamen değiştiği bir süreç yaşıyoruz. Örneğin artık hepimiz yüz yüze iletişimdense daha çok ekranlar üzerinden ve elektronik ara yüzlerle iletişim kuruyoruz. Her gün restoranlarda ve kafelerde oturmuş yalnızca akıllı telefonlarıyla, tabletleriyle hatta akıllı kol saatleriyle ilgilenen ve bunlarla iletişim kuran yüzbinlerce insan hatta milyonlarca insanlar görüyoruz” şeklinde konuştu.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, sözlerini şöyle tamamladı; “Teknolojinin fırsat ve avantajlarıyla birlikte bu işi risklerinden de söz etmemiz gerekir. Nedir bunlar? En başta satış, pazarlama, dağıtım pratikliğinin sürekli olarak güncellenmesi gerektiği. Yine bunların hepsi sizin her zaman yaşadığınız problemler veya rahatlıkla çözebileceğiniz problemler. Çünkü müşterilerin hayatına giren yeni teknoloji ve cihazlarla birlikte ürünleri keşfetme, değerlendirme, tanıma, fiyatlama, taksitten alma, teslim alma, kullanma, iade etme süreçlerinin de tamamı değişmiş vaziyette.”