Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün uyguladığı projelerde gayret gösteren 35 sağlık personeline başarı belgesi verdi.
Vali Çomaktekin, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün koruyucu, önleyici sağlık hizmetleri ile yürüttüğü ‘Gözümüz Aydın Olsun’ ve ‘Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller’ gibi projelerle başarılı hizmetler verdiğini söyledi. Çomaktekin’den belge alan İl Halk Sağlığı Müdürü Öner Nergiz de “Gözümüz Aydın Olsun adıyla başlatmış olduğumuz projemizde amacımız ilimizde tüm yeni doğum yapmış anneleri evinde ziyaret ederek anne ve bebek sağlığına katkı sağlamaktır. 2014-2015 Eğitim-öğretim yılı içerisinde Sağlıklı dişler sağlıklı nesiller projesi çerçevesinde tüm okullarımızda öğrencilerimize diş taraması ve 60 ayını dolduran ana sınıfı öğrencilerimize flor vernik uygulaması gerçekleştirmiş ve çocuklarımıza ağız ve diş sağlığının önemini konusunda eğitimler vermiş bulunmaktayız” dedi.
Koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerinin daha uygulanabilir ve daha sistemli bir hale getirmek amacıyla müdürlük bünyesinde sağlıklı yaşam merkezinin hizmet vermeye başladığını anlatan Öner Nergiz, “Bu merkezimizde halkın sağlığını korumak ve geliştirmek amacıyla çeşitli birimler tarafından sağlık hizmeti sunmaktayız. Sağlıklı yaşam merkezimizin kurulmasında ve mevcut birimlerin faaliyetlerinde personellerimiz üstün gayret göstermiş ve göstermeye devam etmektedirler” diye konuştu.
Nergiz, sağlıklı yaşam merkezi içerisinde hizmet veren psikolojik danışma merkezi ve özellikle madde bağımlılığı konusunda OKA tarafından desteklenen Bağımlı Olma Hayata Bağlan projesiyle oluşturulan bağımlı danışma merkezinde de halka madde bağımlılığı konusunda danışmanlık hizmetlerinin verildiğini söyledi.