KAYSERİ, () - KAYSERİ’de Cumhuriyet Bayramının 92'nci yıldönümü törenlerle kutlandı.
Kayseri’de Cumhuriyet bayramıyla ilgili ilk tören, Valilikte tebrikle başladı. Vali Orhan Düzgün’ün kabulüne CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Garnizon Komutanı Hv.Plt Tümgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Çelik ile protokol mensupları katıldı.
Valikteki törenin ardından protokol, Cumhuriyet alanına geçti. Burada İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Vali Orhan Düzgün’de vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Cumhuriyet rejiminin erdemlerinden söz ederek, "Birlik ve beraberlik için ülkemizi daha iyiye götürmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi korumak için şehitler veriyoruz. Kurtuluş savaşı ruhuyla mücadele etmeliyiz. Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız’’ dedi.
Daha sonra folklör gösterileri, cimnastik gösterilerinin ardından resmi geçit gerçekleştirildi. Resmi geçitte, 1'inci Komando Tugayına mensup taburun geçişi sırasında vatandaşların alkışları yükseldi. Geçit törenine okullar, askeri birlikler, gaziler, amatör sporcular ve atlı okçuluk kulübü mensupları katıldı. Törende askeri araçlar ve tanklar da ilgiyle izlendi.

FOTOĞRAFLI