Yapılan son değerlendirmelere göre: Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, . Yağışların genellikle yağmur, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

16 Mayıs Perşembe Samsun hava durumu 16 Mayıs Perşembe Samsun hava durumu

HAVA SICAKLIĞI: Bölge genelinde 10 ila 12 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek.

RÜZGAR: Güney ve güneybatı, kıyı kesimlerde zaman zaman batı ve kuzeybatı yönlerden orta Kastamonu ve Sinop Kıyı kesimlerinde kuvvetli ve fırtına (40-60 km/saat), yer yer kısa süreli fırtına (60-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

Fırtına ve Kuvvetli Rüzgar Yapılan son değerlendirmelere göre; Sinop ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde halen etkili olan fırtınanın yarın ( 27.11.2023 Pazartesi) gece saatlerine kadar batı ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetli (40-60 km/saat) yer yer kısa süreli fırtına (60-80 Km saat) şeklinde esmeye devam etmesi bekleniyor. fırtınayla birlikte çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DENİZ (FIRTINA) UYARISI: Kuvvetli Fırtına Orta Karadeniz'de (Kastamonu- Ordu arası) rüzgarın batı ve kuzey batılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, zamanla 7 ila 9 kuvvetinde (50-90 km /saat) kuvvetli fırtına, yer yer kısa süreli 10 kuvvetinde (105 km/saat) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. batısında gece saatlerinde etkisini azaltması beklenmektedir.

SAMSUN MERKEZ VE İLÇELERDE HAVA DURUMU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.