Çoğu kişinin en büyük isteği güzel bir işte çalışmaktır. Bu kapsamda en çok da devlete yapılan alımları takip eden kişilere yeni bir müjde geldi. Resmi Gazetede yayımlanan bilgilere göre 2024 yılı için 27 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklandı. Söz konusu alımlarda hangi branşların ve kaç kişilik kadroların açılacağı belirlenirken konuya ilişkin araştırmalar başladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN 27 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI

Günboyu’nda yer alan habere göre, sağlık hizmetlerinin daha etkili daha aktif ve daha verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2024 yılı için yeni istihdamlar verileceği açıklandı. Söz konusu bu alım Resmi Gazete’de yayınlanırken hem branş hem de kadro dağılımı netleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

Erdoğan imzaladı! Gece saat 12 ile sabah 6 arası flaş yasak kararı Erdoğan imzaladı! Gece saat 12 ile sabah 6 arası flaş yasak kararı

“Eleman temininde zorluk çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi maksadıyla, sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin, 2024 yılı içerisinde uygulanmak üzere ekli listede belirtildiği şekilde tespit edilmesine karar verilmiştir.”

BRANŞ VE KADROLAR BELLİ OLDU

Söz konusu alım kapsamında branş ve kadrolar şu şekilde açıklandı:

Diyetisyen (1)

Ebe (9)

Hemşire (2)

Sağlık Memuru (25)

Sağlık Teknikeri (1)

Tabip (3.498)

Uzman Tabip (23.464)

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.