SAMSUN (AA) - Eti Bakır İşletmelerinin Samsun Limanı'na getirdiği 242 ton ağırlığındaki soğutucu kazan, 186 tekerleği bulunan tırla taşınıyor.

İşletme tarafından Çin'den alınan 59 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde ve 5 metre yüksekliğindeki soğutucu kazan, gemi ile Türkiye'ye getirildi.

Soğutucu kazanın Samsun Limanı'ndan 11 kilometre uzaklıktaki Eti Bakır İşletmelerine taşınması için İstanbul'dan bir firma tarafından özel ekip ve ekipmanlar getirildi. Kazan, 4 vinç yardımıyla 186 tekerleği bulunan ağır nakliye aracına yerleştirildi.

Araç, Samsun Büyükşehir Belediyesince yaptırılan ve henüz kullanılmayan tramvay yolunu kullanarak, Eti Bakır İşletmelerine doğru yola çıktı. Tır, Tekkeköy ilçesi Kirazlık Mahallesi mevkisindeki rampayı çıkamayınca bir süre ikinci bir tırla daha çekildi. Araç, saatte 6 kilometrelik hızla 7 saatte ancak yolun yarısını tamamlayabildi. 

Tırın şoförü Ali Rıza Balcı, AA muhabirine, firmalarının Türkiye'de ve dünyanın farklı bölgelerinde normal araçlarla taşınamayan ağır tonajlı yüklerin nakliyesini yaptığını anlatarak, "59 metrelik kazanın uzunluğu tırla birlikte 75 metreye ulaşıyor. 242 ton ağırlığındaki kazanı, tıra eklenen dorseyle 186 tekerlekle taşıyoruz" dedi.