Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Samsun'un kıyı ve doğu, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile Ordu ve Tokat çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Bölge genelinde 1 ila 3 derece artış bekleniyor.

RÜZGAR: Güzey ve güney batıdan (Lodos)orta kuvvette, kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklenmektedir.

UYARILAR

KAR ERİMELERİNE BAĞLI ÇIĞ RİSKİ UYARISI; Bölgemiz genelinde hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, rüzgarın güney ve güney batılı (Lodos) yönlerden zaman zaman kuvvetli esmesi beklendiğinden, yüksek kesimlerdeki eğimli ve dik yamaçlarda oluşan kar örtüsünde erimelere bağlı çığ riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI UYARISI; Bölgemiz genelinde rüzgarın güney ve güney batılı (Lodos) yönlerden kuvvetli esmesi beklendğinden soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

SAMSUN HAVA DURUMU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.