15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut, 15 Temmuz gazilerinden bazılarının Cumhurbaşkanı ve bazı bakanlara yönelik sözlerinin üzücü olduğunu dile getirerek, “Münferit açıklamalara üzüldük. Devletimiz yanımızda” diye konuştu.

Son günlerde sosyal medya hesaplarından 15 Temmuz gazilerinden bazılarının Cumhurbaşkanı ve bazı bakanlara yönelik sözlerinin üzücü olduğunu dile getiren 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut, İzmir’in Ödemiş ilçesinden açıklama yaptı. Başkan Erol Bulut açıklamasında, “15 Temmuz gecesi İstanbul’da Saraçhane’de 2 kurşunla ben de yaralanarak gazi oldum. Bazı gazilerimizin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik sorgulayan, hatta baskılayan demeçlerini sosyal medya üzerinden paylaşmışlar. Münferit açıklamalara üzüldük. Devletimiz yanımızda. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyoruz. Gece saat 03.00’de vurulduk. Şehit olmak amacıyla gittik ama nasip olmadı” dedi.

Muhalefet partilerine de seslenen Başkan Bulut, “Bazı münferit olayları da küçük menfaatler üzerine algı oluşturulmasına müsaade etmemeli. Bugün Seyit Onbaşılar, Atatürk gazi olarak bu ülkenin bekası için canlarını ortaya koydular. Kendi menfaatleri için değil. Biz 15 Temmuz darbesine, devletimizden menfaat beklemek için sokaklara inmedik. Sosyal medya hesaplarından birilerinin gaz vermesi ile bir yere varmak mümkün değil. Bugün Mısır, Libya, Irak, Suriye ortada, bunları iyi görmemiz lazım” ifadelerini kullandı.