ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı ile Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) tarafından düzenlenen '12'nci Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrenci Kongresi' Eskişehir'de başladı. 
Kongrenin açılış töreni Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Törene ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Gönen, Türk PDR Derneği Genel Başkanı Prof.Dr.Filiz Bilge, rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılışı konuşmasını ESOGÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Nilüfer Özabacı yaptı. Özabacı, gelecekten beklentilerin arttığına dikkat çekerek şöyle devam etti:
"Bu beklentimizi karşılayacak kaynaklarımız ise eğitimli ve nitelikli gençlerimizdir. Bu nedenle gençlere hak ettikleri değeri ve kıymeti vererek, öğrenci etkinliklerini desteklemenin öneminin bilindeyiz. Öğrenci kongreleri, gençleri bilimsel ve sosyal bir ortamda bilgi ve sosyal paylaşımının yoğun bir şekilde yaşandığı ortamlar oluşturulduğu birlik ve beraberlik fikrinin tohumlarının atıldığı ortamlardır. Hayat boyu psikolojik danışma ve rehberlik anlayışı ve gelişim dönemi özellikleri açısından rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin erken dönemde verilmesi gereği, hizmetlerin tüm çocuklara, velilere, öğretmenlere, ilgililere ulaşması, niteliğinin arttırılması, koruyucu ve önleyici rehberlik hizmetleri ile çocuğun gelişimine katkı sağlanması amacıyla toplumun psikolojik hizmetlere duyduğu gereksinime bağlı olarak üniversitelerimizde bu alanda eğitim veren programların sayısı ve kontenjanları hızla artmaktadır. Öyle görünüyor ki içinde bulunduğumuz 21'inci yüzyılda, toplum psikolojik danışmanlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyacaktır. Daha sağlıklı bir toplum istiyorsak bu hizmetleri istenilir düzeye çıkartmak zorundayız. Bu hizmetleri eğitimde ve eğitim dışında her bireye yeterli şekilde sunmak zorundayız."
Türk PDR Derneği Genel Başkanı Prof.Dr.Filiz Bilge de konuşmasında derneklerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bilge, dernek olarak eğitim çalışmalarına ve yayınlarını çok önemsediklerini, PDR öğrencilerinin düzenledikleri kongrelere gereken her katkıyı verdiklerini söyledi.

  FOTOĞRAFLI