Yapmış olduğumuz son değerlendirmelere göre; bölge genelinin çok bulutlu, Samsun, Ordu, Tokat, Amasya ve Kastamonu ile Sinop ve Çorum'un güney kesimlerinin aralıklı ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Tokat ve Ordu çevreleri ile Samsun'un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Bölgenin güney kesimlerinde 1 ila 3 derece artması bekleniyor.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, gece saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ve orta kuvvette, Kastamonu kıyılarında ve Sinop'un batı kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Tokat ve Ordu çevreleri ile Samsun'un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, yıldırım, yağış anında hamleli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DENİZ UYARISI: Batı Karadeniz'in doğusunda rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın öğleden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

SAMSUN HAVA DURUMU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN