Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinin çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Tokat ve Ordu çevrelerinde 1 ila 3, diğer yerlerde 6 ila 8 derece azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Güneyli yönlerden (Lodos) kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat), zaman zaman hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın sabah ilk saatlerde batı kesimlerde, öğleden sonra ise doğu kesimlerde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

15 derece birden düştü! Samsun'da sıcaklıklar ne zaman yükselecek? 15 derece birden düştü! Samsun'da sıcaklıklar ne zaman yükselecek?

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; güney (Lodos) yönlerden fırtına (50-70 km/saat), zaman zaman hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Çorum ve Amasya çevreleri ve Samsun'un iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SAMSUN HAVA DURUMU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.