Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinin çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Tokat ve Ordu çevrelerinde 1 ila 3, diğer yerlerde 6 ila 8 derece azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Güneyli yönlerden (Lodos) kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat), zaman zaman hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın sabah ilk saatlerde batı kesimlerde, öğleden sonra ise doğu kesimlerde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; güney (Lodos) yönlerden fırtına (50-70 km/saat), zaman zaman hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Çorum ve Amasya çevreleri ve Samsun'un iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SAMSUN HAVA DURUMU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.