Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Platin Dergisi tarafından düzenlenen ve Türkiye'ye değer katan markaların ödüllendirildiği 6. Platin Global 100 Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada yeni projelerle alakalı bilgilendirmelerde bulundu. YTAK projesi adı altında ülkenin kalkınmasına devam ettirecek bir adım atacaklarını ifade eden Yılmaz, bu proje doğrultusunda verilecek olan krediye ilişkin bilgiler verdi.

1 MİLYAR KREDİ BAŞVURUSU O TARİHTE BAŞLAYACAK

Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyüme stratejisi için ithalata bağımlılığı azaltmak ve cari işlemler açığını düşürmek kapsamında çalışma sürdürdüklerini açıklayan Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu doğrultuda yüksek teknoloji ürünlerinin üretimine yönelik yatırımları, ihracatçıların finansmana erişimini ve hizmet ihracatını destekleyeceklerini ifade etti. Bu kapsamda konuyla alakalı bütün kuruluşların desteği ile Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı (YTAK), Adı altında yeniden yapılandırma sağlayacaklarını açıklayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Yeni finansal ortamda ülkemizin kalkınmasını sürükleyecek, katma değeri yükseltecek, teknoloji seviyemizi artıracak yatırımlara uzun vadeli ve uygun koşullu finansman sağlamak, temel gayemiz bu. Bu çerçevede de yeni programımızda en az 1 milyar lira tutarında olan yatırımlara, aracı bankalar kanalıyla 10 yıla varan vadelerle kredi sağlamayı öngörüyoruz. Üç yıl boyunca program kapsamında toplam 300 milyar lira kaynak ayrılmış durumda. Bütçede alanımız oluştukça bu programı bütçemizden de destekleme perspektifimiz var. Yüksek teknoloji içeriği olan, stratejik önemi olan, diğer taraftan Türkiye’ye finansman getiren projelere yüzde 15 ile 30 arasında değişen 10 yıla kadar vadeli finansman sağlanmış olacak. Yenilenmiş haliyle YTAK Programımıza başvurular 20 Aralık’ta başlayacak. Ayrıca, Eximbank'ın sermayesini 10 katı artırarak 3 milyar liraya yükseltmiş bulunuyoruz."

“ENFLASYONDAKİ GERİLEME ARTARAK DEVAM EDECEK”

Enflasyona karşı verilen mücadelede kararlı adımların atılmaya devam edeceğini ve halihazırda sonuçların görülmeye başlandığını söyleyen Yılmaz, bu durumun devam edeceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu konuyla alakalı şunları söyledi:

"2022 yılında açıklanan aylık enflasyon oranlarının ortalaması yüzde 4,26 düzeyindeyken, son üç ayda açıklanan aylık enflasyon oranları ortalaması yüzde 3,82 düzeyindedir. Bu oranın önümüzdeki aylarda enflasyon oranlarının açıklanmasıyla daha da düşeceğini öngörüyoruz. Dezenflasyon politikalarımızla 2024 yılının ikinci yarısında yıllık bazda belirgin düşüş sağlayacağız. Enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve enflasyon, yeniden tek haneye çekilecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde, politika belgelerimizle ekonomideki belirsizliği azalttık, öngörülebilirliği de giderek artırmaya devam edeceğiz."

Restoran ve kafelerde servis ücreti tartışması: Müşteri bu ücreti ödemek zorunda mı? Restoran ve kafelerde servis ücreti tartışması: Müşteri bu ücreti ödemek zorunda mı?

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.