TÜRKİYE Güreş Federasyonu tarafından 24 yıl aradan düzenlenen 1. Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası'nın açılış yemeği Bursa Büyükşehir Belediyesi Hünkar Köşkünde yapıldı.
Güreş Federasyonu tarafından verilen yemeğe Federasyon Başkanı Musa Aydın güreşlerin sponsorluğunu üstlenen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edibali Büyükşehir Belediye Başkan vekili Abdülkadir Karlık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürdü Doçent Doktor Süleyman Şahin, Avrupa Güreş Federasyon Başkanı TzenoTzenov, U WWW. Güreş Yönetim kurulu üyesi Radica Maria Yakşi, U WWW Avrupa Güreş yönetim kurulu üyesi Önder Yakşi, UWWW Avrupa Güreş As Başkanı Thedos Hamakos ve Bursa’da bulunan Balkan Dernekleri başkanları ve antrenörler ile misafirler katıldı.
Yemekte konuşan Güreş Federasyonu Başkan Musa Aydın 24 yıl aradan sonra tekrar başlattıkları Balkan Şampiyonasının Türkiye’de yapılmasından gurur duyduklarını belirterek, “Amacımız bu gibi organizyonlar ile Türk konuk severliğini göstermek, Balkan ülkeleri arasında sporcuları kaynaştırmak ve onları Bursa’da en iyi şekilde ağırlamaktır. Centilmenlik içinde bir şampiyonanın geçmesini diliyorum" dedi.
Avrupa Güreş Federasyonu Başkanı Tzeno Tzenov ise Türkiye’de bulunmaktan memnun olduklarını belirterek, “24 yıl aradan sonra böyle bir şampiyonaya ev sahiliği yapan Türkiye Güreş Federasyonu'nu kutluyorum. Bu şampiyona için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
FOTOĞRAFLI