İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Gazi İmar İnşaat Şirketi hizmetlerinin Necattin Demirtaş döneminde mecliste gündeme gelmediğini, Kale Kafe'nin yılda 6-7 milyon lira zarar ettiğini belirterek incelemelerin devam ettiğini söyledi.

"YILDA 6-7 MİLYON ZARAR VAR"

İlkadım Belediye Meclisi'nde Gazi İmar İnşaat şirketiyle ilgili Başkan Kurnaz'a yetki verilmesi teklifi gündeme geldi. Kurnaz, Gazi İmar İnşaat Şirketi'yle ilgili son durum hakkında meclis üyelerine de bilgi verdi. Ihlamur Kafe ve Kale Kafe'nin bu şirkete bağlı olduğunu hatırlatan Kurnaz, "Bu kafeler bizim değerlerimiz. Buralarda vatandaşlarımıza piyasa şartlarından daha uygun fiyata, kaliteli hizmet vermek istiyoruz. Ihlamur Kafe çok güzel bir tesis. Burayı özel şirket mantığıyla çok güzel işletmemiz gerekiyor. Her vatandaşımızın burayı kullanabileceği bir hale getirmemiz gerekiyor. Fakat Kale Kafe çok zarar etmiş. Yılda 6-7 milyon zarar var. 1-2 ay bir bakalım gerekirse kafeyi kapatıp farklı bir hizmet verelim" dedi.

"BU MİLLETİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ"

Gazi İmar İnşaat Şirketi'yle ilgili hizmetlerin Demirtaş döneminde meclis gündemine de gelmediğine dikkat çeken Kurnaz sözlerini şöyle sürdürdü: "İmar inşaat şirketi sayıştay denetimine tabii değil ama milletin denetimine açık. Biz bu değerlerimizi zarar etmeden en iyi hizmeti verecek noktaya getirmemiz lazım. Bu yüzden de yönetim değişikliğine ihtiyaç duydum. Bununla ilgili bir çalışma yapacağız. Gazi İmar İnşaatta geçtiğimiz dönemde alımlarda hiç teklif alınmamış. Arkadaşımız, ihalecimiz kendi şirketi davranmış. Ben geldiğim gün orada bir görevlendirme yaptım. Alacağınız her şey teklife dayalı olacak dedim. Bundan sonra her şey teklifle alınıyor. Biz bu milletin hakkını yedirmeyeceğiz. Yapacağımız işleri mümkün olduğunda ihaleli yapalım istiyoruz. Daha şeffaf olsun." 
Mecliste gündeme gelen teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Öte yandan İlkadım Belediye Meclisi'nde, Gazi Sosyal Tesisleri Küçük Salon ve Yeşilkent Düğün Salonun'un dar gelirli aileler ile tek maaşla geçinen emeklilerin çocuklarına ücretsiz tahsis edilmesiyle ilgili madde gündeme geldi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

Samsun Ordulular Derneği, Ünye ve tarihini konuştu Samsun Ordulular Derneği, Ünye ve tarihini konuştu

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.